A tartalomtölcsér tervezése 8 egyszerű lépésben

Bár ez a cikk kisebb szoftverházaknak szól, nem számít, hogy kicsi vagy nagy szoftverház. Méretétől függetlenül szüksége van egy tartalomtölcsérre, ügyes terjesztésre és az értékek egyeztetésére személyében.

Ha egy kis cég vagy, és korlátozott emberi erőforrásokkal rendelkezik, nehéz olyan folyamatokat kifejleszteni, amelyek lehetővé teszik a magas szintű bejövő marketing létrehozását. Az emberektől eltekintve Önnek is kevés ideje, gyenge minőségű potenciális ügyfelei és nagyon kevés folyamata van.

Sok szoftverház alapja konkrét embereken alapul. Amikor az egyik személy távozik, a vállalat jelentősen lelassítja a fejlődést, vagy csak teljesen be kell zárnia.

8 lépés a tartalomtölcsér megtervezéséhez:

 1. Készítsen tartalomtölcsér -vázlatot
 2. Kövesse a le-felül megközelítést
 3. Válaszoljon ezekre az egyszerű kérdésekre
 4. Béreljen fel marketingszakértőt
 5. A tartalomtölcsért egyedül tervezze meg
 6. Eladja az elejétől a végéig
 7. Automatizálja és takarítson meg időt
 8. Kezdje el még ma, és tervezze meg a tartalomtölcsért
 1. Készítsen tartalmi tölcsér vázlatot

A cikk címe nem kattintás. Valóban 8 egyszerű lépésben hozhatja létre stratégiáját.
Kezdjük az alapvető kérdésekkel:

 • Miért van szüksége erre a stratégiára?
 • Több leadet szeretne?
 • Több programozót szeretne?
 • Szeretne nagyobb webhelyforgalmat?

Szánjon időt arra, hogy leírja ezeket az információkat, szó szerint laza gondolatok formájában. Ezekre az adatokra később lesz szüksége a beton elkészítéséhez.

Ezen a ponton valószínűleg két gólt írt le. Ez gyakran előfordul, és ez természetes. De legyünk őszinték, még a legnagyobb körülmények között is nehéz egyszerre kettőnél több prioritást kezelni.

Talán még sejtem is a két célt:

 • Eladások növelése
 • Növelje az organikus forgalmat

Ezek a célok rendkívül általánosnak tűnhetnek, de ez nem probléma. A későbbi lépésekben finomítjuk őket.
A fő cél valószínűleg az iparágtól függően hosszú távú lesz. A bejövő marketing egy szoftverházban olyan munka, amely nem hoz azonnal profitot. A nyereség valószínűleg nem indul el egy-két hónapig, még akkor sem, ha féléves vagy éves marketingtevékenységre törekszik.

 1. Kövesse a Down-Top megközelítést

Összpontosítsunk a fent említett célokra, és gondoljunk egy dologra. Vannak -e módok a tevékenységek intenzívebbé tételére az egész folyamat felgyorsítása érdekében? A SEO-nak köszönhetően a kalap színétől való elvonatkoztatás hosszú távú hatás.
A “legjobb megközelítésünk” pontosan a releváns kulcsmondatok használata és e kifejezések elhelyezése. A “lefelé irányuló megközelítés” egy kis megoldás az általam kínált rendszer számára.

A tevékenységek széles skáláját teheti meg, hogy elérje ügyfelét. A döntéshozatal későbbi szakaszában elkaphatja őket, nem kell kézen vezetnie az ügyfelet.

Ezek mind olyan eszközök, amelyek a tökéletes kampány forgatókönyvét állítják be. Tudjuk, hogy jól ismert és jó hírű szoftverházak engedhetik meg maguknak, nem kezdő játékosok.

 • Google Ads
 • Remarketing
 • Céloldalak
 • A kimenő adatok megfelelő időzítése

Ha Ön részt vesz a marketingben, és ezt olvassa, akkor tisztában van a tájékoztató eszközök alkalmazásának erejével.

 1. Válaszoljon ezekre az egyszerű kérdésekre

Ebben a részben a lehető legnagyobb mértékben leegyszerűsítem a személyek létrehozását, a tartalom személyre szabását és a szoftverház USP -jének megtalálását. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ki kell hagynia ezeket a kérdéseket, ezek döntő fontosságúnak bizonyulnak a tartalomtölcsér létrehozásakor.

Kérdezd meg magadtól:

 • Az általam készített tartalommarketing főleg a versenytársak cselekedeteiből fakad, vagy összefüggésben áll az ügyfelek igényeivel?
 • A vállalatom programozói megosztanak -e bármilyen tudást? (Blogok írása, villámbeszélgetések, podcastok stb.?)
 • Hogyan terjeszthetem újra a közelmúltban közzétett tartalmat?
 • Bevonhatom a programozókat a tartalomkészítőkkel együttműködésben?

Válaszoljon ezekre a kérdésekre fejben, vagy szánjon rá időt, hogy leírja őket. Az igazi gondolkodás segít leszűkíteni a tartalomtölcsér megtervezéséhez szükséges további lépéseket.

 1. Béreljen fel marketingszakértőt

Valószínűleg azon gondolkodik, hogy azonnal felvegyek -e valakit? A válasz igen. Ha a jövőben távol lesz attól, hogy tisztességes, hosszú távú marketingstratégiát hozzon létre SEO, tartalom, Google, LinkedIn, Facebook hirdetések vagy elemzések alapján.
Félelmetes lehet eldönteni, hogy melyik marketingügynökséggel szeretne együttműködni. Kezdésnek jó időt szánni az online vélemények elolvasására és a legjobb digitális marketing ügynökségek ellenőrzött, elfogulatlan listájának megtekintésére.

Szánjon időt a cégleírások, korábbi ügyfelek és figyelemre méltó projektek átolvasására, hogy az Ön számára legjobban megfeleljen.
A világos, rövid távú műveletek, amelyeket ma megtehet, már a jövő héten megjelennek (beleértve a fizetett hirdetéseket és a remarketinget).

Bár jobb összpontosítani egy jó alap létrehozására, két vagy több éves tapasztalattal rendelkező személy felvétele segít felgyorsítani az eredmény eléréséhez szükséges időt.
Egy marketing szakértő vagy ügynökség gondoskodik a megfelelő tartalomelosztásról, gondoskodik a hirdetésekkel kapcsolatos feladatokról, vagy delegálja azokat, valamint kezeli az Ön remarketing- és SEO -erőfeszítéseit.

De!

Még nincs elegendő forrása egy további személy számára? Pihenjen. Függetlenül attól, hogy egyedül van, vagy a programozók támogatják a tudás megosztását, sokat tehet.

Íme néhány művelet, amelyet megtehet:

 • Hozzon létre egy olyan kultúrát a szoftverházában, amely kielégíti azokat, akik megosztják tudásukat vagy szívesen adnak visszajelzést
 • Béreljen műszaki szövegírókat
 • A lehető leggyakrabban írjon tartalmat a vállalati blogra
 • Válaszoljon a Quora -val kapcsolatos kérdésekre

Válasszon egyet ezek közül az ötletek közül, és készítse el a szükséges terveket azok megvalósításához. Ezután figyelje a tartalomtölcsér növekedését.

 1. Tervezze meg tartalmi csatornáját egyedül

A hely, ahol tartózkodik, ideiglenes, és hamarosan kiszervezheti marketingszükségleteinek egyes elemeit. De ebben a szakaszban az üzlet oroszlánrésze rajtad múlik.

Ezért nagyszerű ötlet a blogbejegyzések tervezése, a piszkozatok létrehozása és az agymenés. Abban a pillanatban, amikor “tüzet kell oltani”, mint például “Ó, nem, újra szerda van, és nincs mit közzé tennem a LinkedIn -en!” ésszerűtlen.

Gondolkodik azon, hogy minden közösségi média platformon szerepelnie kell -e? Ha szoros kapcsolatban áll ügyfeleivel, ismeri igényeiket, aggodalmaikat és azt, amit szívesen olvasnak.
Még mindig jó egyedi érték -javaslatot (UVP) és személyi munkát végezni, de fontolja meg ezeket az alternatív ötleteket.

Potenciális ügyfelek generálása a Facebook -on nehezebb, mint a LinkedIn -ben. Az Instagram felfrissíti a vállalati arculatot, mint potenciális jövőbeli munkáltatót a fejlesztők számára.

Ha szüksége van potenciális ügyfelekre, mert nincsenek projektjei, ne koncentráljon a Facebookra, a YouTube -ra vagy az Instagramra. Fókuszáljon inkább a Quora, a LinkedIn, a Dribbble vagy akár a Medium eszközökre.

 1. Eladás a kezdetektől a végéig

Amit korábban olvastál, az a tölcsér teteje (TOFU). A tartalommarketing ezen szakaszában a kutatások azt mondják, hogy szinte lehetetlen leadet szerezni vagy eladni. Ez az a szakasz, ahol most találkozott leendő ügyfelével. Itt ne számíts semmire.

A tartalomtölcsernek további két szintje van.

Miután a TOFU erőfeszítéseire szánta az idejét, továbblép a MOFU -ra és a BOFU -ra.

Mi van a tartalomtölcsér létrehozásának közepes szakaszában?

A következő lépés a MOFU, hasonlóan a tartalomtölcsér középső részéhez. Itt jelentéseket, útmutatókat, webináriumokat, e -mail tanfolyamokat, e -könyveket és esettanulmányokat talál.

Ez egy nagyon fontos pillanat, amikor meg tudja oldani ügyfelei sajátos problémáit, és megmutathatja, hogy megérti igényeiket és kételyeiket. Az értékesítés valószínűsége nő, de még mindig kicsi az esélye annak, hogy megjelenik egy ügyfél, aki nagy fejlesztői csapatot kér tőled.

Ne hagyja, hogy a forró ólom elcsússzon

A következő szakasz a tölcsér alja (BOFU). Az ajánlatok óriási szerepet játszanak a szoftverháza esetében. Ha képes leendő ügyfelének kézzelfogható bizonyítékot mutatni jelenlegi vagy korábbi ügyfelei elégedettsége formájában, akkor jó helyen jár.

Ezeket az ajánlóleveleket azonban be kell ágyazni a leendő ügyfél kontextusába.

Konkrét számok és adatok megjelenítése. Légy átlátható, és elnyeri a bizalmukat. Ne feledje, hogy az ügyfél csak egy olyan személy, mint Ön, akinek van egy konkrét problémája – azonban Ön a megoldás.

Háromszintű marketing értékesítési folyamat, amely működik

Ha a kilátás áthaladt a csatornán, akkor nagy a valószínűsége, hogy megkapja a kívánt vezetést. Ismerje meg őket, hagyja őket gondolkodni, és csak a végén adja el.

Ezen a ponton rendkívül fontos, hogy ne hagyja, hogy ügyfele elfelejtse. Ezért érdemes ma elkezdeni. Már rendelkezik a remarketing középső szintjével, és a harmadik szint a személyre szabott remarketing.

 1. Automatizálja és takarítson meg időt

Ez egy nagyon rövid része az egész folyamatnak. Abban a pillanatban, amikor tudja, mit kell tennie, tudja, mennyire szüksége van rá, és tudja, ki fogja megtenni, keresse az automatizálás megvalósítását. Béreljen fel külső szövegírót, tartalomkészítőt, valamint használjon Facebook- és LinkedIn -bejegyzéstervezőt; sok megoldás létezik.

Használjon hashtag -generátorokat, vagy hozzon létre űrlapokat a bejegyzésekkel kapcsolatos ötletekkel. Próbálja ki, tesztelje és automatizálja a tartalomkészítési folyamatot, amennyire csak lehetséges. Egyedül a kreatív munka fáraszt, nem beszélve az automatizálható eljárások ismétléséről.

 1. Kezdje el még ma, és tervezze meg tartalmi csatornáját

Ma nem fogja megváltoztatni a szoftverház teljes marketingkampányát, de kezdheti a tartalomkészítési folyamatok megszervezésével.

Nyissa meg Trello, Asana, Google Dokumentumait vagy Google Táblázatát, és írja le pontosan, mire van szüksége, és mi nem. Az első lépés egyszerű, és ma megteheti.

Tartalmi csatornája jó úton halad

Bár ez most ijesztőnek tűnhet, ez a 8 javaslat segít elindítani az utat a tartalomtölcsér megtervezésében.
Most, hogy megtanulta ezeket a különböző módszereket, kezdetben egyet vagy kettőt választott, majd bővítse erőfeszítéseit.
A tartalomtölcsér rövid időn belül látni fogja erőfeszítéseinek pozitív hatását.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *