Hogyan építsünk márkahűséget a személyre szabással

Ismerje meg, hogyan kezdheti el személyre szabni az ügyfelekkel folytatott interakciókat a márkahűség kialakítása érdekében.
Hogyan építheti ki a márkahűséget a növekvő választások világában?
Személyre szabhatja az ügyfélélményt.

Ha bizalmat szeretne építeni potenciális kilátásaival, és javítani szeretné az ügyfelek megszerzésének (és megtartásának) esélyeit, akkor a félbeszakított megközelítés nem csökkenti a mai versenyt, függetlenül az iparágától.

Az ügyfélélmény személyre szabása biztosítja, hogy elérje a potenciális ügyfeleket, és a jelenlegi ügyfelek visszatérjenek a vállalkozásához.

Mi a személyre szabás?

Tudja, hogy hihetetlenül értékes terméke vagy szolgáltatása van. De ha nem osztja meg a megfelelő célközönséggel, és megmutatja, hogyan lehet hasznos az adott helyzetben, akkor szinte lehetetlen ügyfelet szerezni.

Például a szoftver potenciálisan tucatnyi iparágnak segíthet az alkalmazottak megtartásának javításában. Ha azonban marketingje általános közönséget céloz meg, az ügyfelek, akik előnyösek lehetnek, nehezen tudják összekötni a pontokat, hogy a terméke vagy szolgáltatása hogyan segíthet nekik.

A marketing- és értékesítési stratégia személyre szabása az összegyűjtött információk és adatok felhasználásával segíti a tökéletes ajánlat elkészítését, amely megszólítja az egyes ügyfeleket és a kiszolgálni kívánt potenciális ügyfeleket. A személyre szabott élmény gyakran lehet a különbség az új értékesítés és az elszalasztott lehetőség között.

Miért kell a szervezetnek törődnie a személyre szabással?

Ha most nyitná meg a postaládáját, akkor egy maroknyi e -mailt látna kedvenc cégeitől, amelyek a valódi nevén hivatkoznak rád.
Bár egyszerű a felszínen, van valami abban, hogy egy jól ismert márka úgy szólít meg, mintha barát lenne. Természetesen a marketingben a személyre szabás túlmutat az e -mailben szereplő személyre szabott üdvözlésen.

Bár egyszerű a felszínen, van valami abban, hogy egy jól ismert márka úgy szólít meg, mintha barát lenne.
A marketing magában foglalja a valós életben élő emberek döntését arról, hogy egy termék vagy szolgáltatás megfelelő-e nekik. A releváns adatok és elemzések erejének kihasználása a termék vagy szolgáltatás értékének bemutatása érdekében jelentősen javíthatja esélyeit, hogy segítsen a leendő ügyfeleknek. És ez segít abban, hogy jelenlegi ügyfelekké váljanak.
A személyre szabással kapcsolatos legújabb statisztikák nem lehetnek egyértelműbbek:

A személyre szabás javítja a márka hírnevét, növeli az eladásokat és javítja a konverziós folyamatot.

Íme néhány statisztika a személyre szabás erejéről:

  • Az üzleti vásárlók 75% -a elvárja, hogy a vállalatok személyre szabott ajánlatokat küldjenek a cégüknek.
  • Az üzleti vásárlók 70% -a szerint rendkívül fontos vagy nagyon fontos, hogy a vállalatok személyre szabott élményt nyújtsanak a vállalatuknak.
  • Az üzleti vásárlók 65% -a valószínűleg márkát vált, ha egy vállalat nem tesz erőfeszítéseket a kommunikáció személyre szabására.

Továbbá:

• A bevételi célokat túllépő szervezetek 79% -a rendelkezik dokumentált személyre szabási stratégiával, a monetate szerint.
• „A megkérdezett fogyasztók 87% -a azt mondja, hogy a személyesen releváns márkás tartalom pozitívan befolyásolja a márkával kapcsolatos érzéseiket” – írja a OneSpot.

Nyilvánvaló, hogy azok a márkák és értékesítési csapatok, amelyek mindent megtesznek, és személyre szabással növelik kilátásaik és ügyfeleik tapasztalatait, gyakran hihetetlen megtérülést látnak befektetéseikben.
Szóval, hogyan kell megvalósítani a személyre szabást a vállalkozásában a maximális eredmények elérése érdekében? Az összegyűjtött adatokkal kezdődik.

Adatait dolgozzon Önnek

A hatékony személyre szabás az egész szervezet adatainak összegyűjtésével és összekapcsolásával kezdődik. A márkák sok összekapcsolt adatot látnak, de ha egyéni ügyfélprofilokat hozhat létre, és folyamatosan hozzáadhatja ezeket a profilokat, akkor idővel erősebb kapcsolatokat építhet ki az ügyfelekkel.
kínálnak a vásárlói út során” – állítja a Signal ügyfél -identitásvállalat csapata.

Önnek és csapatának olyan módszereket kell keresnie, amelyekkel személyre szabhatja az egyes leendő ügyfelek tapasztalatait, hogy azok megfeleljenek a vevői igényeknek. A barátságos üdvözlésnél többre lesz szükség az igazán hatékony személyre szabáshoz.
Ha például kommunikációs szoftvereket értékesít, hogy segítsen a középvállalkozásoknak, és jelenleg egy nonprofit szervezet marketing vezetője, akkor Önnek és csapatának a demót kifejezetten arra kell szabnia, hogy a szoftver hogyan segítheti a nonprofit szervezeteket-segítve a leendő vevőt nézze meg, mit tehet a termék a cége érdekében.

Minél relevánsabb információkat gyűjthet a potenciális ügyfelekről és az ügyfelekről, annál jobban tudja kiszolgálni őket, amire szükségük van. Sok potenciális ügyfél szívesen oszt meg több információt magáról, és elvárja, hogy személyre szabottabb élményben legyen részük.

Példák a személyre szabásra

Íme néhány valós példa arra, hogyan használhatja a személyre szabást a konverziók és az ügyfelek elégedettségének javítására.

A személyre szabás remek példája a Hilton. A vállalat megérti, hogy minden vendég számára más és más az érték.
Mark Weinstein, a Hilton alelnöke, a hűség, a partnerségek és az ügyfelek elkötelezettségének globális vezetője megbeszélte a Hilton Honors jutalmazási programját a DMNews.com -lal.
. Ez mindenképpen fontos lépés. Szeretnénk, ha lenne üzletük, és tudjuk, hogy ezt minden nap meg kell keresnünk, de a hűség az, amit visszaadunk az ügyfélnek. Valójában arról van szó, hogy megértsük, hogyan tudjuk másképp kiszolgálni a különböző vásárlói igényeket-hogy ez nem egy univerzális modell. ”

A Hilton személyre szabott jutalmazási modellje arra ösztönzi az embereket, hogy visszatérjenek szállodáikba.

Közösségi média elkötelezettség

Bár az automatizált adatgyűjtés jelentős szerepet játszik a hatékony személyre szabási stratégiában, a potenciális ügyfelekkel és ügyfelekkel való kapcsolattartás a közösségi médiában egy másik hatékony módszer a bizalom kiépítésére és a célközönség bevonására.
Előfordulhat, hogy egyetlen tweet vagy válasz a Facebookon nem mutat azonnali eredményt a végső soron, de idővel a közösségi médiában való részvétel révén kialakított kapcsolat és bizalom jelentős hatást gyakorolhat, amikor eljön az ideje, hogy leendő ügyfelei meghozzák a vásárlási döntést.
Íme egy egyszerű válasz a CoSchedule -tól egy marketingstratégiai tanácsadónak, aki tweetelt a CoSchedule blogjában megjelent cikkre.
Ez egy egyszerű válasz, amely azt mutatja, hogy a CoSchedule csapata értékeli, hogy a magassugárzó elolvasta és megosztotta a cikket.
Inkább olyan márkától vásárolna, amely kapcsolatba lépett Önnel a közösségi médiában, és azonnal válaszolt kérdéseire, vagy egy olyan szervezettől, amely több mint egy órát vár az online csevegési sorban?
Még a B2B vállalatok számára is a közösségi média elkötelezettsége hatékony eszköz lehet a bizalom kiépítésére és a márka tekintélyének erősítésére az iparágban.

Releváns ajánlások

A személyre szabás azt is lehetővé teszi, hogy releváns információkat kínáljon leendő ügyfeleinek és ügyfeleinek múltbeli viselkedésük alapján.
Visszatérve például a Hilton -hoz – a vállalat időszerű és releváns e -maileket küld a hűségtagoknak preferenciáik alapján, például az ügyfelek által felkeresett célállomások alapján. A Hilton ezeket az információkat az ügyfelek meghatározott preferenciáiból szerzi be.
Ha tudja, hogy bizonyos hosszú távú ügyfelek hasznosnak találhatják a közeljövőben gyártott termékeit, akkor közvetlenül felveheti velük a kapcsolatot, és elmondhatja, miért lehet ez a vállalkozásuk számára értelmes.
Az ügyfelekkel kialakított bizalom és kapcsolat alapján releváns ajánlásokat nyújthat.

Fektessen be a személyre szabásba

Akár korábban is kísérletezett a személyre szabással az értékesítési és marketing folyamatában, vagy csak most szeretne kezdeni, a kivételes élmény biztosításába való befektetés a személyre szabás komolyan vételével kezdődik.

Ez egy mindennapi folyamat, amit mindig tisztában kell lenni és felül kell vizsgálni. A hatékony személyre szabáshoz valóban törődni kell ügyfeleivel és leendő ügyfeleivel. Ezt úgy teheti meg, hogy személyesen válaszol a termékére a közösségi médiában, személyre szabja az ajánlatot, amely csak egy ügyfél igényeihez igazodik, vagy ha úgy dönt, hogy személyre szabja a tapasztalatokat a vállalatával.
Mindig keressen új módszereket a személyre szabási élmény javítására, és fogadja el azt az elképzelést, hogy a személyre szabás kulcsfontosságú része a vállalkozás növekedésének.

Akár a termékkel kapcsolatos kérdésre válaszol a közösségi médiában, akár egy ügyfél igényeihez igazítja az ajánlatot, azok, akik nem fogadják el a személyre szabást, küzdenek, hogy lépést tartsanak azokkal, akik igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *