7 alapvető közösségi média marketing stratégia az e -kereskedelmi webhelyek számára

Az online vásárlás fokozatosan népszerűvé válik, és az elfogadási arány nagyon magas, főleg a fiatal generáció körében. Tanulmányok azt mutatják, hogy a grafikon várhatóan emelkedni fog, és 2040 -re a közgazdászok abban bíznak, hogy az eladások több mint 95% -a online fog megvalósulni.
Az e-kereskedelmi vállalkozóknak törekedniük kell az ügyfélszolgálat javítására, hogy biztosítsák online üzleteik növekedését. Kiváló ügyfélszolgálattal a változás reális. Az lenne a legjobb, ha ezért folyamatosan tanulna az e-kereskedelmi üzletág fejlesztésén. Íme az alapvető marketingstratégiák, amelyeket be kell tartania.

  1. Használjon hashtageket

Annak ellenére, hogy a hashtagek használata a legtöbb közösségi média platformon általános volt, az Instagram a Hashtags legnagyobb sikere. A hashtagek használatakor két elsődleges megközelítés létezik – a népszerű hashtagek használata a megtekintések számának növelésére, és bizonyos hashtagek használata a célközönség eléréséhez.
A legjobb esszéírási szolgáltatásért felelős közösségi média szakértői szerint legfeljebb 30 hashtaget használhat az Instagramon, annak ellenére, hogy nem valószínű, hogy bárki, aki növelni szeretné a vonzerőt, használja a teljes kvótát. A hashtagek használatának fő oka a bejegyzés közzétételekor az, hogy relevánsak maradjanak, és segítsenek más Instagrammereknek.

  1. Hozzon létre minőségi tartalmat


A következő vállalkozók nagy hibája, hogy túl sok energiát fordítanak a promócióra a tartalom rovására. Míg a kiterjedt reklámozás jót tesz a közösségi média marketingjének, a túlzott reklám elvonja a követői érdeklődést, és elveszítheti potenciális ügyfeleinek egy részét.
A bestdissertation.com tartalomszerzői szerint a közösségi média egyetlen célja az emberekhez való kapcsolódás, és nem a termékek népszerűsítése. Ezért olyan minőségi tartalmat kell biztosítania, amely nem feltétlenül ábrázolja Önt értékesítőként. Legyen a lehető szellemesebb, és tegyen vonzó és hasznos bejegyzéseket, amelyek nagyobb elkötelezettséget eredményeznek a bejegyzésében.

  1. Hozzon létre világos stratégiát

Minden online áruház fő célja az eladások növelése az ügyfélkör növelésével. A reális célok kitűzése és az azokhoz való ragaszkodás elengedhetetlen az e-kereskedelmi platformok növekedéséhez és sikeréhez. A céloknak az ügyfelek körül kell forogniuk, mivel ők az üzlet pillérei.
Ahhoz, hogy jó stratégiát hozzon létre, világos képet kell alkotnia arról, hogy egy adott időpontban hol szeretné elérni a vállalkozást. Az ambíciók nem csak álmok, hanem a jövőnk egyértelmű jelzői. Egy vállalkozó nagyot álmodik, hogy nagyot érjen el. Hozzon létre egy márkát, amely a célvásárlókhoz kapcsolódik az ügyfelek hűségének megszerzése érdekében.
A fizetési módoknak egyszerűnek és könnyen használhatónak kell lenniük. Az egyszerűség megkönnyíti a fogyasztók számára a fizetéseket. A digitális fizetések jobbak, mivel a legtöbb fogyasztó gördülékenynek és hatékonynak tartja.

  1. Ragyogóan tervezze meg az online áruházat

Ez az a hely, ahol az ügyfelek megismerkednek a cégével, és végül megvásárolják az árut. Egy jó weboldallal és színes, minőségi tartalommal tömeges tömeget vonzani könnyebb.
A megbízáson dolgozó fejlesztők az Egyesült Királyságban azt mondják, hogy a weboldalt rendezettnek, szemnek tetszőnek és könnyen használhatónak kell lennie. A termékleírásokat is részletesen ki kell dolgozni. Kísérje a termékleírásokat minőségi képekkel vagy videókkal, hogy jobb élményt nyújtson az ügyfeleknek.
Ossza meg a weboldalra mutató linkeket közösségi média platformjainkon. Párosítsa a kapcsolatot rövid információkkal, amelyek felkeltik az ügyfelek figyelmét. A Facebook, az Instagram és a Twitter a legjobb platform a linkek megosztására.

  1. Elemezze közönségét

A közösségi média marketing egy rendkívül versenyképes terület, amely sok munkát és stratégiát igényel a siker eléréséhez. Hány éves a célközönsége? Például, ha a célközönség nagy része 20-35 év közötti, az Instagram és a Facebook használata mindenképpen értelmes. A közel 2,4 milliárd havi felhasználó a Facebookon és több mint egymilliárd havi felhasználó az Instagramon, elengedhetetlen a célközönség szűkítéséhez.
Ha informatív információkat nyújtó platformot keres, a LinkedIn és a Twitter jó lehetőségek. A legmegfelelőbb közösségi média platform kiválasztása ebben az esetben nagymértékben függ a réstől és a közönségbázistól.

  1. Hozzon létre egy Facebook áruházat és egy online Instagram boltot

A Facebook egy nyereséges platform, amelyet az e-kereskedelmi vállalkozóknak használniuk kell. A Facebook által kifejlesztett „vásárolj most” funkció megváltoztatja a digitális piacot. Átirányítja a felhasználókat a webhelyre. Az új funkció nagyon hatékony eszköz a termékek reklámozásakor. Mutassa be legjobb termékeit, mivel az ilyen termékek vonzóbbak.
Ezenkívül az Instagram kiváló funkcióval rendelkezik, a „vásárolható bejegyzés” egy csodálatos eszköz, amelyet az e-kereskedelmi vállalkozóknak meg kell érintenie. A termékeket képként címkézve teheti közzé. A szépség ebben az, hogy az ügyfelek közvetlenül vásárolhatnak, anélkül, hogy átirányítanák őket a webhelyre.
Ezek a jellemzők kulcsfontosságúak a közösségi média marketingjében, mivel növelik a termékek láthatóságát, és ezáltal népszerűsítik az üzletet.

  1. Menj élőben

Az Instagramon és a Facebookon való élő közvetítés növeli a termékeinek expozícióját. Az élő videók az oldal tetején, a hírcsatornákon kívül jelennek meg. Nagyon láthatóvá teszi őket, így szélesebb közönséget ér el. A fogyasztók törvényesnek találják termékeit, amikor élőben értékesíti őket.
Az élő videók vonzó jellege népszerűsíti termékeit, mivel első kézből kap információt a termékek fogadásáról.

Következtetés

A Covid-19 által vezetett tényezők által támogatott e-kereskedelem olyan fellendülésnek van tanúja, mint még soha. A hirtelen növekedés újabb kihívásokat és nagyobb lehetőségeket jelent. A közösségi média marketing a megfelelő stratégiának bizonyulhat, ha a taktikát helyesen választja ki, és ragaszkodik a tervéhez. Felismeri a megnövekedett forgalmat a webhelyen, és ez segít abban, hogy jelentős szereplő legyen az e-kereskedelmi piacon most és a fellendülés során, sőt később is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *