Hogyan hozzunk létre egy erős tartalommarketing -stratégiát, amely növeli az e -kereskedelmi sikereket

Az e-kereskedelem már gyorsan növekedett, de a COVID-19 járvány a növekedést a sztratoszférába taszította. 2020 áprilisában az e-kereskedelem növekedési üteme 129% volt az előző év azonos időszakához képest, és ez a szám csak tovább emelkedett egész évben.

Ez nagyszerű hír minden e-kereskedelmi vállalat számára, de ezeknek a tendenciáknak a kihasználásához elengedhetetlen, hogy széles tartalommarketing stratégiát hozzunk létre a potenciális ügyfelek felkutatására és ügyfelekké alakítására.
A tartalommarketing lehetővé teszi, hogy a vásárlási ciklus legelejétől kezdve vonzza a fogyasztókat, ahelyett, hogy megpróbálná megragadni őket a vásárlási döntés során. Íme a bevált gyakorlatok, amelyeket ma használhat:

  1. Térképezze fel a fogyasztói vásárlási ciklust
  2. A használandó tartalomtípusok
  3. Hogyan keressünk tartalmi ötleteket
  4. A tartalom népszerűsítése
  5. Növelje a konverziókat a tartalommarketinggel ma

Térképezze fel a fogyasztói vásárlási ciklust

A tartalommarketing olyan stratégia, amely ott találkozik az ügyféllel. Ez azt jelenti, hogy az erős tartalommarketing alapja az, hogy megértsük a fogyasztói vásárlási ciklust és azt, hogy ez hogyan vonatkozik a termékeire.

Először is, az ügyfélnek fel kell ismernie az igényét, és tudnia kell, hogy létezik megoldás. Ezután megvizsgálják a különböző lehetőségeket, és meghatározzák, hogyan lehet kielégíteni igényeiket. Harmadszor, a fogyasztók különböző megoldásokat mérlegelnek, és összehasonlítják a termékeket. Végül az ügyfél dönt a vásárlásról, és megvásárol egy terméket.

Hogy néz ez ki a céged számára? Milyen igényeket elégít ki és hogyan? Milyen versenytársai vannak, amelyekre érdemes odafigyelni? Hogyan teheti a terméket nyilvánvaló választássá a vásárláshoz?
Miután megválaszolta ezeket a kérdéseket, készen áll a tartalom tervezésére, hogy megfeleljen a vásárlási ciklus minden részének.

Használható tartalomtípusok

Néhány vállalkozástulajdonos hallja a „tartalommarketinget”, és a blogolásra gondol. Mások nem tudják, mit hozzanak létre vagy hol kezdjék. Ez nem meglepő, hiszen rengeteg lehetőség van!

Biztosan írhat cikkeket és blogot. Ez segíthet a tekintély megalapozásában, a potenciális ügyfelek oktatásában és a keresőoptimalizálás (SEO) növelésében. Az egyik leghatékonyabb tartalomtípus azonban a videó.

Az emberek vizuális lények, és a videó használatával vonzóbbá és emlékezetesebbé válik a marketing. Elmesélhet egy történetet, ami vonzóvá és meggyőzőbbé teszi a marketingjét. A legjobb az egészben, hogy a videó lehetőséget ad verbális és non-verbális kommunikációra.
A vizuális marketing előnyeinek másik módja az infografika használata. Ezek a gyors, könnyen olvasható grafikák sok információt megosztanak könnyen érthető módon.

Függetlenül attól, hogy milyen típusú tartalmat használ, győződjön meg arról, hogy a tartalmat a vevő színpadához illeszti. Ha csak most ismerik fel szükségleteiket, fejtse ki ezeket a fájdalmas pontokat. Ha gondolkodnak a megoldásokon, tanítsanak. Adhat előnyöket és hátrányokat az összehasonlításhoz, és különleges ajánlatokat, amelyek segítik a vásárlást.

Minden létrehozott tartalomnak rendelkeznie kell munkával – hogy megfeleljen a potenciálisnak abban a szakaszban, amelyben éppen van, és meghívja őket, hogy lépjenek be a következőbe.

Hogyan keressünk tartalmi ötleteket

Most, hogy tudja, milyen tartalmat kell előállítani, hogyan dönti el, miről beszél? Ez a tartalommarketing egyik legnagyobb kihívása. Nem csak egy jó ötletre van szüksége, hanem több tucatra is, hogy a tartalom idővel konzisztens maradjon.

Kezdje azzal, hogy egyszerűen megkérdezi közönségét. Megkérdezheti, hogy mik az elsődleges szükségleteik. Kérdezze meg ügyfeleit, hogy mik a tapasztalataik a termékeivel kapcsolatban, és hogyan döntöttek úgy, hogy Öntől vásárolnak. Ez segíthet tartalom létrehozásában mind a négy vásárlási szakaszban.

Vizsgálja meg, mit csinálnak a versenytársai. Megosztják a tartalmat és átalakítják az ügyfeleket. Hogy csinálják? Miröl beszélnek? Tudja meg, hogy melyek a legjobban teljesítő cikkek, videók és grafikák a piacon. Ezután gondolja át, hogyan frissítheti vagy fejlesztheti őket saját maga.

Gondoljon arra, hogy mit tud már az iparágról és a fogyasztói igényekről minden vásárlási szakaszban. Gondolja át a gyakori kérdések megválaszolásának, a sürgető igények megoldásának és a fogyasztók tájékoztatásának lehetőségeit a termékek használata során.

Online kutatást is végezhet. A AnswerthePublic egy nagyszerű eszköz, amely segít megtalálni a gyakran keresett kérdéseket bármilyen témával, termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatban. Fogja meg a kérdéseket, és bontsa fel részletes részekre. Ha ezekre a kérdésekre válaszol, sokáig elfoglalhatja magát!

Ezeknek a módszereknek a használatával rengeteg ötletet és információt kaphat. Innentől kezdve fontos a szisztematikus tartalom létrehozása. Kezdje egy nagy sarokköves darabbal, majd bontsa le, hogy videókban, blogbejegyzésekben, infografikákban és egyebekben használhassa. Ezt negyedévente megteheti, hogy egységes tartalmat hozzon létre az év során.

A tartalom népszerűsítése

Miután létrehozta a tartalmat, működésbe kell hoznia! Ez azt jelenti, hogy megoszthatja azt ott, ahol a termékei iránt érdeklődők láthatják. A létrehozott eszközök megosztásának számos módja van.
Az e -mail marketing egy gyakori és hatékony módszer a közönség ápolására és a vásárlási döntés felé való elmozdítására. Előfizetőinek kizárólagos hozzáférést biztosíthat az információkhoz és különleges ajánlatokhoz.

A megosztás másik módja a közösségi média. Amikor közösségi médiát használ tartalommarketinghez, feltétlenül sürgősen hozzon létre elkötelezettséget. Korlátozott idejű linkeket és ajánlatokat használhat arra, hogy az embereket azonnali cselekvésre ösztönözze. A történetek nagyon jól teljesítenek a közösségi médiában is, csakúgy, mint a hirdetések, amelyek egy adott közönség számára növelik a tartalmat.
Amikor tartalmát az ideális közönség elé tárja, tudatosságot épít, oktatja a fogyasztókat, és közelebb viszi az embereket a termékei megvásárlásához.

Növelje a konverziókat a tartalommarketinggel ma

A hatástalan tartalom vonzó lehet, de nem mozgatja az embereket a termékei megvásárlása felé. Éppen ezért kulcsfontosságú, hogy legyen stratégiája, és a tartalmat illessze a vásárlói szakaszhoz.
A hatékony tartalommarketing az első naptól kezdve vezet. Ezenkívül elkötelezettséget is épít, ösztönzi a potenciális ügyfeleket az értékesítési csatorna előrehaladására, és növeli a konverziókat. Ne becsülje le ennek a marketingstratégiának az erejét, hogy megmozgassa a tűt az e-kereskedelmi üzletében!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *