Hogyan változott meg a COVID-19 digitális marketing?

Mivel a COVID-19 az idei év nagy részét egy világméretű turnéra töltötte, a globális gazdaságra gyakorolt ​​hatások széles körben érezhetők. Míg sok iparág már dicséretes visszatérést hozott a globális közegészségügyi válság első pár hónapjának bénító hatásai miatt, hosszabb ideig tartó-potenciálisan állandó-változások történtek a márkák forgalmazásában, az ügyfelekkel való interakcióban és az üzleti tevékenységben . Az alábbiakban belemerülünk a 2020-as év legjelentősebb digitális marketingváltásaiba, amelyek a COVID-19 következtében következtek be, és hogy számíthatunk-e ezekre a tendenciákra.

Kapcsolatteremtés az empátiával

Figyelembe véve a járvány következtében sok vállalkozás, magánszemély és közösség által elszenvedett nehézségeket, sok márka empátiával válaszolt, üzleti tevékenységüket vagy befolyásukat felhasználva jót tettek!


Néhány ruházati gyártó gyorsan hozzáfogott a maszkok megalkotásához és a nyilvánossághoz való eljuttatásához, míg egyes lepárlóüzemek a széles körű hiány miatt válaszoltak teljes tevékenységükre kézfertőtlenítő gyártására. Digitális fronton sok márka a közösségi médiába lépett, ingyenes oktatóanyagokat vagy leckéket, ingyenes próbákat kínálva, vagy vonzó és szórakoztató tartalmat kínálva az elszigetelt tömegek érdekeinek felkeltésére!


Ez a lendület hatékonyan terjeszti a pozitivitást, miközben segíti a fogyasztókat a márkákkal való kapcsolatteremtésben és szorosabb együttműködésben. Figyelem: MINDEN márka megpróbálja megosztani koronavírus -állításaikat és jó szándékú inspirációs szavait a sötét időkben, a fogyasztói fáradtság gyorsan bekövetkezett.


Az igazi nyertesek azok a márkák, akik hiteles, magával ragadó és kreatív üzenetekkel vágják át a zajt.

Frissítse ezt a tartalmat!

Nem furcsa tévéműsorokat vagy filmeket nézni, ahol a szereplők túlzsúfolt éttermekben vacsoráznak, tömegben szörföznek egy koncerten, vagy (sokk és rémület) ölelgetik a barátaikat? Hónapok alatt életmódunk és szemléletünk olyan drámaian megváltozott, és ennek megfelelően a márkáknak változtatniuk kellett tartalmukon annak biztosítása érdekében, hogy üzeneteik továbbra is relevánsak és jól fogadottak legyenek, tekintettel a járvány által ihletett életmódbeli változásokra. A DMAC (Kanadai Digitális Marketing Akadémia) két nagyszerű példát kínál az intelligens tartalomváltásokra:

  • KFC: A COVID-19 előtt a gyorséttermi lánc olyan hirdetéseket sugárzott, amelyeken az emberek a csirkén étkeztek, és az étkezést az ujjaik tisztára nyalásával fejezték be. Ezeket eltávolították az internetről, és olyan hirdetéseket váltottak fel, amelyek jobban illeszkednek a hiperkézi mosás és a társadalmi távolságtartás új valóságához.
  • Utazási társaságok: Tekintettel arra, hogy számos nemzetközi határ lezárult, és az utazás csak az alapvető munkavállalókra és iparágakra korlátozódott, sok intelligens utazási márka áttért a tartalom fokozott előállítására, beleértve a nagyobb közösségi média jelenlétet, utazási blogokat, befolyásoló marketinget és fotópályázatokat, hogy erősítse a márka ismertségét ebben az iparágban. Ez a példa emlékeztet arra is, hogy csak azért, mert a termék iránti kereslet zuhanhat, ez nem jelenti azt, hogy a marketingtevékenységek háttérbe szorulhatnak. A márka és az ügyfelek közötti kapcsolat fenntartásának (és kiépítésének) következetes prioritásnak kell lennie.

Tapasztalati marketing… digitalizálva.

Különösen annak fényében, hogy a fizikai eseményektől való elmozdulás vagy az ügyfelekkel való személyes kapcsolattartás lehetőségei elmozdultak, a tapasztalati marketing a reflektorfénybe került a COVID-19 során, hogy megpróbálja kihasználni az ügyfelek által gondozott élmények szükségességét. Azok a márkák, akiknek a digitális eseményekhez kellett fordulniuk, kénytelenek voltak újítani, hogy megtartsák az ügyfelek figyelmét, amit sokan bizonyíthatunk, igazi kihívás, ha képernyő választ el egymástól. A tapasztalati marketing szinte minden márka vagy iparág esetében hatékony lehet, és akár webhelyén, webináriumán, akár céloldalán keresztül történik, ez a teljes körű hangsúlyt fekteti az ügyfélélmény javítására.


Ahhoz, hogy a tapasztalati marketing valóban hatékony legyen, az élményeket erősen személyre szabottnak, az ügyfél által irányítottnak és sokoldalúnak kell lennie. Az alábbiakban csak néhányat mutatunk a számtalan innovatív módszer közül, amelyekkel a márkák személyre szabott élményt próbálnak nyújtani ügyfeleik számára:

  • Kiterjesztett és virtuális valóság: A legtöbb Apple és Android készülék már támogatja, a vállalatok módot teremtenek arra, hogy az ügyfelek saját otthonukból fedezhessék fel termékeiket vagy helyüket.
  • Játékosítás: Helyezze az ügyfelet a vezetőülésbe, és tegye lehetővé számára, hogy szórakoztató, magával ragadó módon lépjen kapcsolatba a termékével vagy közösségével.
  • Több érzékszervi tapasztalatok: A technológia kihasználásával a termékkel való kapcsolattartás határtalan. A márkák tapasztalati marketing eszközök kombinációit használják, hogy több szinten és platformon lépjenek kapcsolatba közönségükkel.

Kövesse a trendeket, hogy segítsen a digitális tapasztalati marketingstratégia kurzusában. Például a statisztikák azt mutatják, hogy a felhasználók több mint 80% -a inkább a márkás videókat részesíti előnyben, mint az írott tartalmakat, például a blogokat vagy a szövegközpontú közösségi média frissítéseket! Nem csoda, hogy a webináriumok és webes közvetítések manapság egyre nagyobb teret nyernek.

Fizetett hirdetés

A világjárvány kezdeti napjaiban a marketingesek tudomásul vették a fizetett hirdetések zuhanó árait. A visszaszorított gazdasági tevékenység miatt sok kisvállalkozás húzta le hirdetéseit; ez a visszafogott verseny a hirdetésekért drámai kattintásonkénti költséghez (CPC) vezetett. Tekintettel arra, hogy az embereket az otthonukba (és a képernyőkre) korlátozták a lezárás során, a forgalom és a keresési volumen NAGYON megnőtt, így azok, akik kihasználták ezeket az alacsony CPC -arányokat, jóval magasabb ROI -hoz jutottak, mint a koronavírus előtt.

Az ország sok részén és a világban, amikor kikerülnek elszigetelt hibernációjukból, és kezdik visszanyerni a normalitás érzését, a vállalkozások is visszanyerik lendületüket. Bár a PPC (kattintásonként fizetett) hirdetések kétségkívül nem lassulnak örökre, a CPC és az online hirdetési verseny továbbra is alacsonyabb, mint a válságot megelőzően. Ha még nem integrálta a PPC -t a marketingstratégiája részeként, akkor lehet, hogy elmulaszt egy ideális – és hihetetlenül megfizethető – lehetőséget a márka ismertségének, forgalmának és értékesítésének megszerzésére.

Míg a világot a COVID-19 forgatagba sodorták, nem tagadható, hogy a digitális marketing kritikus szerepet játszott abban, hogy segítse a vállalkozásokat az innovációban a válság hatásainak elviselésében. Bár az elkövetkező hónapokban sok minden bizonytalan, ezek a tendenciák, valamint a többi feltörekvő digitális marketing fejlesztés segítenek a vállalatoknak és márkáknak fenntartani az ügyfelekkel való erős kapcsolatot, függetlenül attól, hogy 2020 hátralévő része milyen irányba sodorja utunkat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *