Hogyan változtatja meg az AI (mesterséges intelligencia) a digitális marketing játékot?

Ez a bejegyzés rávilágít arra, hogy a mesterséges intelligencia hogyan hatott a digitális marketingre, kiemelkedő használati esetei segítségével.

A mesterséges intelligencia (AI) néhány évvel ezelőtt csak kétértelmű kifejezés volt a digitális marketing területén. Ma, amikor az AI kivételes eredményeket hoz, a marketingszakemberek már nem érzik tétovázónak, hogy elfogadják azt.
A MemSQL által megrendelt felmérésben 1600 marketingszakember közül 61% -uk a gépi tanulást és a mesterséges intelligenciát tekintette kulcsfontosságú adatkezdeményezésnek. Egy másik 2018 -as Salesforce -felmérésből kiderült, hogy a marketingszakemberek lenyűgöző 84% -a már alkalmazta az AI -t – az előző évi 29% -hoz képest.

Ez az évről évre meghaladó növekedés felülmúlta más feltörekvő technológiákat, például a marketing automatizálást és a tárgyak internetét (IoT), amelyeket a marketingszakemberek továbbra is elfogadnak.
Csatlakozzon hozzánk, miközben mélyebben megvizsgáljuk, hogyan forradalmasítja az AI az általunk ismert digitális marketing játékot.

Továbbfejlesztett felhasználói élmény

A nagyszerű felhasználói élmény a sikeres digitális marketing kampány jele. A potenciális ügyfelek nagyobb valószínűséggel konvertálnak, ha rezonálni tudnak a tartalommal. Ez az, ami a hűséges vásárlókat márka evangélistáivá varázsolja. És ezen a ponton az AI segíthet az ügyfélélmény javításában.

A marketingszakemberek elemezhetik az AI által generált adatokat, hogy megállapítsák, melyik tartalomforma a legrelevánsabb a célközönség számára. Az olyan tényezők, mint a múltbeli viselkedés, a korábbi adatok és a hely, felhasználhatók a legértékesebb tartalom ajánlására a felhasználók számára.

Egy példa erre a képességre figyelhető meg az online vásárlási élményben. Mindannyian tudjuk, hogy az Amazon hogyan osztja meg a releváns termékeket a vevőkkel a megtekintések, vásárlások és korábbi keresők alapján. Ez a mesterséges intelligencia a munkában!

Egy másik alkalmazás túllépett, és lehetővé tette a felhasználók számára, hogy gyakorlatilag „felpróbálják” a ruhákat anélkül, hogy ténylegesen meglátogatnák az üzletet. Ez nemcsak magasabb elkötelezettséget jelent, hanem alacsonyabb termék -megtérülést és kevésbé elégedetlen ügyfeleket is.

Prediktív felhasználói viselkedés

A mesterséges intelligencia nemcsak a múltbeli vásárlói magatartást vizsgálja, hanem a meglévő és új felhasználók jövőbeli viselkedését is megjósolhatja. Az adatkezelési platformokon (DMP) keresztül harmadik féltől származó adatokat gyűjthet az interneten keresztül, és nem csak a vállalat webhelyéről.
Ezért a vállalkozások felhasználhatják ezeket a felismeréseket, hogy személyre szabják digitális marketing stratégiájukat és kampányaikat. Ettől eltekintve az AI segíthet azonosítani azokat a potenciális ügyfeleket, akik a legnagyobb mértékben képesek konvertálni. A vállalkozások ezután lenyűgöző digitális marketing stratégiákat dolgozhatnak ki magasan képzett ügyfeleik számára.
Az új algoritmusokkal az adatok pontossága várhatóan hatékonyabb lesz. A ROI előrejelzése és az értékesítés előrejelzésének meghatározása elkerülhetetlenül sokkal kényelmesebbé válik a jövőben ezen újítások révén.

Valós idejű ügyfélszolgálat

A problémák és kérdések gyors megoldása vezeti az ügyfélszolgálatot. Emiatt sok vállalat bevezetett AI chatbotokat webhelyein és közösségi média csatornáin, hogy több százezer látogatóval kommunikáljon egyszerre.
A Business Insider jelentése szerint az internet -felhasználók közel 40% -a világszerte inkább a chatbotokkal való interakciót részesíti előnyben, mint a virtuális ügynököket. A chatbotok beépítése a digitális marketing stratégiába lehetővé tenné a vállalatok számára, hogy elérjék a potenciális ügyfeleket, és megtartsák a meglévőket.
A legegyszerűbb lekérdezések egy részét, például a rendelés állapotát az AI chatbotok kezelhetik. A várakozási idő csökkentésével a vállalkozások jelentősen növelhetik az ügyfelek általános elégedettségét.

Optimalizált e -mail marketing

Amint azt korábban megállapítottuk, a személyre szabás a digitális marketing kritikus eleme. Az AI segítségével a márkák személyre szabott e -mail kampányokat futtathatnak. Lenyűgöző, releváns e -mailek létrehozása a felhasználói viselkedésen alapuló termékjavaslatok bevonásával – ez egy bevált recept a sikerhez.
Az AI segíthet megjósolni, hogy milyen típusú képek, dizájn, tárgysorok és üzenetek hozhatnak jobb eredményeket a kampányok során. A márkák nemcsak a megfelelő üzeneteket juttathatják el a megfelelő felhasználókhoz a megfelelő időben a mesterséges intelligencia kihasználásával az e -mail marketingben.

Tartalom marketing

A mesterséges intelligencia bevonásával a vállalatok elérhetik a kívánt megtérülést. A technológia lehetővé teszi számukra, hogy meghatározzák a tartalom típusát, amely leginkább rezonál a megcélzott demográfiai mutatókkal.
Ennek eredményeként a vállalatok több forrást fordíthatnak az ilyen típusú tartalom létrehozására. Például egy tanulmány azt mutatja, hogy az évezredek 40% -a foglalkozik leginkább a videotartalommal. Ezért, ha a célközönséget az évezredek uralják, akkor elsősorban a videotartalomra kell összpontosítani.
Ugyanez a tanulmány szerint a videomarketing a blogok mellett található, ahol az utóbbi marad a legelterjedtebb tartalommarketing.

Csomagolás

A mesterséges intelligencia nagyobb hozzáférhetősége révén egyre több márka veszi fel ezt digitális marketing stratégiájában. Az a tény, hogy az AI időben történő ügyfélszolgálatot, releváns ajánlásokat és jobb felhasználói élményt nyújt, cáfolhatatlan.
A vállalkozások számára értékes betekintést kínál, amelyek kulcsfontosságúak a megalapozott döntések meghozatalához.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *