Az ügyfélértékelés művészete és hogyan segíthet a növekedésben

„Az ügyfélnek mindig igaza van” – ez egy régi ügyfélszolgálati mondás, amelyet mindannyian számtalanszor hallottunk. Kicsit közhelyesnek tűnhet, de sokkal többet jelent, mint az alapvető ügyfélszolgálati elvek betartása. Emlékeztet bennünket arra, hogy az ügyfelek minden vállalkozás éltető elemei; vagyis ügyfelek nélkül nincs vállalkozása.

Már tudjuk, hogy az ügyfelek megtartása költséghatékonyabb, mint az újak megszerzése, ezért az ügyfélcsere költséges egy vállalkozás számára. Továbbá a statisztikák azt mutatják, hogy a vállalkozás nyereségének 80% -a jellemzően az ügyfelek 20% -ából származik.

Ez azt jelenti, hogy az ügyfelek hűségének megőrzése minden vállalkozás számára elsődleges prioritásnak kell lennie, mivel a hűséges ügyfelek fognak újra és újra megjelenni és vásárolni Öntől.

De hogyan biztosíthatják a vállalkozások a hűséges ügyfelek fenntartását? Ha megmutatja ügyfeleinek, hogy értékeli őket, ez az egyik legfontosabb módja annak, hogy javítsa az általános felhasználói élményt és növelje a hűséget hosszú távon.

Ez az oka annak, hogy az ügyfelek megbecsülése kulcsfontosságú terület legyen minden vállalkozás számára. Mindenki meg akarja érezni, hogy megbecsülik, és ha őszintén, stratégiai módon tudja bizonyítani elismerését ügyfelei iránt, növeli az ügyfelek elégedettségét és lojalitását, ami jobb általános eredményeket eredményez a vállalkozása számára.

Mit jelent számodra az ügyfélértékelés?

Az ügyfelek elismerése több különböző dolgot is jelenthet. Sok vállalkozás számára az ügyfelek megbecsülése azt jelenti, hogy kapcsolatokat építenek ki az ügyfelekkel olyan kapcsolatok formájában, amelyek túlmutatnak a tranzakción, hogy érzelmes kapcsolatot alakítsanak ki az ügyfél és a márka között.

Ha figyelmesen tanúsítja ügyfeleit, olyan kapcsolatot épít ki, amelyben az ügyfél pozitív kapcsolatban áll a márkájával, és így hűséges vásárlóvá válik.

Az ügyfelek megbecsülése a kiváló ügyfélélmény megteremtéséről is szól, ahol minden ügyfelet egyedileg kezelnek, és személyre szabott pozitív ügyfélszolgálatot kapnak.

Azt is jelentheti, hogy örömmel és meglepetéssel látja el ügyfeleit ajándékokkal vagy különleges finomságokkal, amikor a legkevésbé számítanak rá – megmutatva nekik, hogy mindig rájuk és a boldogságukra gondol.

Ha vállalkozása összességében pozitív, ügyfélközpontú élményt nyújt, ügyfelei megbecsültnek fogják érezni magukat, és hosszú távú kapcsolatokat építhet ki, amelyek idővel mindkét fél (az ügyfél és a vállalkozás) számára is eredményesek.

Miért fontos az ügyfelek megbecsülése?

Egyszerűen fogalmazva, az ügyfelek megbecsülése fontos, mert nagyobb vevői lojalitáshoz vezet. Ha az ügyfelek úgy érzik, hogy megbecsülik a vállalkozását, akkor a jövőben nagyobb valószínűséggel fognak ismételten üzletelni Önnel.

Sőt, fontos kapcsolatokat épít ki. Minden vállalkozás visszatérő vásárlókat szeretne, és azok, akik úgy érzik, hogy megbecsülik azokat a vállalkozásokat, amelyekkel együtt vásárolnak, a jövőben vásárolni fognak.
Az ügyfelek megbecsülése azt mutatja, hogy a vállalat hajlandó erőfeszítéseket tenni ügyfelei nevében. Azt mutatja, hogy hajlandó kapcsolatba lépni az ügyfelekkel, és minden ügyfélcserét értékes interakcióként kezel.

Miért van szükségem ügyfélértékelési stratégiára?

Az ügyfelek megbecsülési stratégiája része a vállalat szélesebb körű marketingstratégiájának, ahol jutalmazza hűséges ügyfeleit, és lojalitást kelt az új ügyfelek körében azáltal, hogy időt szán az élmények személyre szabására és őszinte hálát mutat az üzletükért.

A kutatások azt mutatják, hogy az ügyfelek megbecsülési stratégiái hatással vannak az ügyfelek lojalitására, ami viszont pozitív hatással van a vállalat növekedésére és jövedelmezőségére.

Az, hogy az emberek hogyan vélekednek a vállalkozásáról, befolyásolja a jövőbeni üzleti hajlandóságukat a vállalatával. Ezért ésszerű, hogy az ügyfélértékelési stratégia beépítése a szélesebb körű marketingstratégiába növeli a vállalkozás pozitív eredményeit, javítja a márka értékét, és segíti a vállalatot a méretezésben.

7 módszer az ügyfelek megbecsülésének kimutatására

Vállalkozásának méretétől vagy költségvetésétől függetlenül soha nem túl korai elkezdeni az ügyfélértékelési taktikák alkalmazását. Íme hét módja annak, hogy könnyen és átfogóan megmutassa ügyfeleinek, hogy nagyra értékeli őket, és azonnal elkezdhet pozitív kapcsolatokat építeni ügyfeleivel.

  1. Ügyeljen a részletekre

Az ügyfélszolgálat az egyik terület, ahol az apró részletek valóban számítanak. Az ügyfélélmény javítása érdekében vállalkozása részletközpontú megközelítést alkalmazhat az ügyfelek problémáinak megoldásában. Ez megmutathatja ügyfeleinek, hogy valóban értékeli az üzletüket, és minden alkalommal a lehető legjobb élményt kívánja nyújtani.

Például egy esküvői ajándékot vásárló vásárlónak segíthet, ha egyszerűen a katalógusba irányítja. Ez az ügyfélszolgálat legalapvetőbb szintje. De ha egy ügyfélszolgálati csapat tagja mindent megtesz annak megértése érdekében, hogy az ügyfél valójában mit keres, és személyre szabott termékjavaslatokat és ajánlatokat tesz, hogy különleges megrendelést készítsen a tökéletes ajándék biztosítása érdekében, ez sokkal maradandó benyomást fog hagyni. Megmutatja ügyfeleinek, hogy vállalkozása nem pusztán termékeket értékesít, hanem valóban törődik azzal, hogy ügyfele megkapja, amire szüksége van.

Ha észreveszi, mire van szüksége ügyfeleinek, és segít megtalálni a megoldást a legkisebb problémákra is, megmutatja ügyfeleinek, hogy elkötelezetten segíti őket.

  1. Jelentkezzen be ügyfeleivel

A vállalkozások túl gyakran hajtanak végre egy tranzakciót, és ott hagyják. Ha törődik a kapcsolatok kiépítésével, akkor tudja, hogy sokat nyerhet az ügyfelekkel folytatott nyomon követés során annak biztosítása érdekében, hogy szükségleteiket továbbra is kielégítsék, még a tranzakció befejezése után is.

Ennek nagyszerű módja az, ha röviddel a vásárlás után bejelentkezik, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ügyfelei teljes mértékben elégedettek -e az Öntől vásárolt termékkel vagy szolgáltatással. Talán segítségre van szükségük a bevezetésben, vagy kérdéseik vannak a vásárlással kapcsolatban. Ez a „bejelentkezés” lehetőséget kínál arra, hogy kivételes, kiegészítő szolgáltatást nyújtson ügyfeleinek.

Ha proaktívan kínál segítséget, az elismerést és nyomon követést mutat. Emellett értékes időt takarít meg ügyfeleinek abban, hogy kapcsolatba kell lépniük Önnel, ha a dolgok nem működnek, és értékes visszajelzésekkel szolgálhat.

  1. Ajánljon személyre szabott szolgáltatásokat

A személyre szabás kulcsfontosságú módja a vásárlói lojalitás megnyerésének. Fentebb röviden kitértünk rá, de érdemes egy kicsit mélyebbre menni, amikor személyre szabott szolgáltatásokat kínálunk proaktívan. Ha meg tudja mutatni az ügyfélnek, hogy észreveszi, óriási hatással lehet a felhasználói élményre.

A személyre szabás nem azt jelenti, hogy összetett, nagyszerű gesztusokhoz folyamodunk; olyan egyszerű lehet, mint az ügyfél által preferált kapcsolatfelvételi módszer használata a velük való kapcsolattartáshoz. Az ügyfelek preferenciáinak ismerete és a megfelelő típusú marketingkampányok lebonyolítása ezekkel a preferenciákkal szemben egy másik egyszerű módja annak, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ügyfelei tapasztalatai a márkájával kapcsolatban személyre szabottak, és rendkívül relevánsnak érzik őket. Az ügyfelek adatait megfelelő módon használó, személyre szabott élmény nyújtása segít abban, hogy az ügyfelek megbecsültnek érezzék magukat, és lojalitást építenek.

  1. Ismerje meg ügyfeleit

Az ügyfelek azt akarják, hogy megértsék és meghallgassák őket. Amikor az ügyfél felhívja a vállalatot, hogy terméket vásároljon, vagy segítséget kérjen egy problémával kapcsolatban, fontos, hogy az ügyfélszolgálati csapat rendelkezzen a megfelelő kontextussal, amely szükséges az egyes ügyfelek megsegítéséhez.

Ez azt jelenti, hogy egyesíteni kell minden ügyfél érintési pontját. Ez az e -mail, a közösségi média üzenetek és a telefon, hogy átfogó történelmi rekordot biztosítson minden ügyfél számára. Amikor csapata interakcióba lép egy ügyféllel, akkor az ügyfél teljes története az Ön márkájával szemben lesz a kontextus érdekében.

Annak ismerete, hogy ügyfelei mit vásároltak korábban, azok a helyzetek, amelyekben korábban segítségre volt szükségük, és a csapatával folytatott interakciók, személyre szabottabb élményt nyújtanak, és megmenti az ügyfelet attól, hogy ismételje magát és elmagyarázza a korábbi problémákat.

Ha csapatának kéznél vannak a releváns vásárlói információk, amelyek alapján cselekedni tud, ez segít abban, hogy minden ügyfelét úgy érezzék, megbecsülik és meghallgatják.

  1. Bajnok az Ügyfélértékelési Héten

Egyszerű módja annak, hogy megmutassa ügyfeleinek, hogy nagyra értékeli őket, egyszerűen elmondja nekik! Ha egy naptári hetet választ az ügyfélértékelési hét megrendezésére, akkor nagyszerű módja lehet annak, hogy tudassa ügyfeleivel, hogy cége törődik velük és üzletükkel.

A marketing csapatával együttműködve egy különleges ügyfélértékelési hetet lehet létrehozni többcsatornás kampányokkal, például e -mail marketinggel, közösségi médiával, sőt TV és nyomtatott hirdetési kampányokkal.

A hetet különleges nyeremények, kedvezmények vagy ingyenes ajándékok felajánlására használhatja, amelyek megmutatják ügyfeleinek, hogy mennyire értékelik az üzletüket az év többi 51 hetében.

  1. Támogatás okai, amelyek miatt ügyfelei törődnek

Az ügyfelek egyre inkább elvárják, hogy a márkák hiteles módon foglaljanak állást a társadalmi és környezetvédelmi kérdésekben. A pozitív társadalmi változást támogató márkákat az ügyfelek jól érzékelik. Valójában a felmérések azt mutatják, hogy a vásárlók 68% -a elvárja, hogy a márkák tisztában legyenek értékeikkel és állást foglaljanak.

Tehát, akár jótékonysági célok támogatása, akár hashtag használata a pozitív tudatossággal kapcsolatos kezdeményezés támogatására, a társadalmunkban pozitív változásokat elősegítő szervezetekkel való összehangolás segíthet ügyfeleinek nemcsak kedvező fényben érzékelni a márkát, hanem nagyra értékeli egy márka, amely érdekeit szem előtt tartja.

  1. Menjen az Extra mérföldre

Ha a minimális értéket teljesíti az ügyfélszolgálaton túl és túl, az nagyban befolyásolhatja a márka hírnevét és azt, hogy az ügyfelek mit gondolnak a vállalkozásáról.

Itt hasznos lehet, ha tisztában van ügyfelei egyedi helyzeteivel, és ellenük teljesít. Például, ha az ügyfélnek szüksége van egy termékre, de távol lesz otthonától, a termék utazási célállomására történő felajánlása felajánlhatja az extra különleges szolgáltatás nyújtását. Nem marad észrevétlen.

Egy olyan helyzetben, amikor valami nem stimmel, az ügyfél követése mindaddig, amíg elégedett nem lesz, vagy jövőbeni kedvezményt nem kínál, vagy akár virágküldés is hatékony módja lehet az elismerés kimutatásának.

Mindkét esetben mindig meg akarja mutatni ügyfeleinek, hogy a velük való kapcsolat nem csak a tranzakcióról szól, és hogy mindig rájuk gondol, és arra, hogyan lehet jobbá tenni a tapasztalataikat. Ez az igazi elismerés.

Ügyfélértékelés és ajándékok

Az ügyfelek ajándékozása a fenti bevált gyakorlatok bevezetése mellett az elismerés kifejezése mellett egy másik olyan tevékenység, amelyet egész évben végrehajthat annak érdekében, hogy megmutassa ügyfeleinek, hogy értékelik a vállalkozásukat. Segít a pozitív kapcsolatok előmozdításában, örömet okozva az ügyfeleknek, amikor a legkevésbé számítanak rá.

Íme néhány módszer, amellyel megfelelő, alkalomhoz kötött ajándékokat használhat, hogy megmutassa ügyfeleinek, hogy értékeli őket:

• Alkalmi ajándékok. Ezek meglehetősen hagyományosak lehetnek, például ajándékot küldhetnek az ügyfélnek karácsonykor. De a dobozon kívül is érdemes elgondolkodni azon ajándékozási módokon, amelyek illeszkednek más alkalmakhoz, például az ügyfelek évfordulóihoz (az ügyfél egy bizonyos ideig volt a vállalkozásával), vagy amikor az ügyfél eléri a meghatározott költési küszöböt. Lehet, hogy ilyenkor nem számítanak ajándékokra, ezért örömteli meglepetés lesz, amely bemutatja, mennyire fontosak az üzleti tevékenységük a vállalat számára.
• Záró ajándékok. Ha ajándékot ad a nagyjegyű vásárlás befejezése után (például egy ház), akkor az ügyfél értékesnek érezheti magát. Ez azt mutatja, hogy ügyfelei többet számítanak, mint pusztán a tranzakció, és időt szántok arra, hogy megünnepeljék őket.
• Készítsen ajándékokat. Óhatatlanul lesznek olyan esetek, amikor rosszul mennek a dolgok. Amikor ez megtörténik, minden vállalkozás meg akar győződni arról, hogy minden lehetséges lépést megtesz a helyzet orvoslása érdekében. Miután a helyzet megoldódott, ajándék küldése bocsánatkérésért a kellemetlenségekért sokat segíthet abban, hogy a csalódott vásárló elégedett, elégedett vásárlóvá váljon.
• Meglepetés és öröm ajándékok. Mindenki szereti a meglepetéseket, miért ne adhatna mosolyogni valamit az ügyfélnek? A meglepetés ajándékok egybeeshetnek a vásárlók bizonyos évfordulóival, de véletlenszerűen is ajándékozhatók, így váratlan ajándékkal kedveskedhetnek vásárlóiknak, hogy feldobják lelkületüket, és értékesnek érezzék magukat, tudva, hogy vállalkozása gondol rájuk.

Mi a helyzet azokkal az ajándékokkal, amelyeket a vásárlóknak kell ajándékoznia? Mi a megfelelő és milyen típusú dolgok fogják igazán örömet okozni és felizgatni az ügyfeleket, és így a legnagyobb értéknek érezni őket? Az alábbiakban felsoroljuk azokat az ajándékötleteket, amelyek megfelelőek és általában jól járnak az ügyfelekkel:

• A virágok klasszikus ajándékok, amelyek elismerést és kifinomultságot mutatnak.
• A felkapott termékek, mint például a fejhallgató, az intelligens óra vagy a hordozható hangszóró, általánosan népszerű ajándékok, amelyeket az ügyfelek szeretnek kapni.
• Korai hozzáférés a kísérleti programokhoz, ahol ügyfelei különlegesnek érezhetik magukat, amikor az elsők között választhatják ki a nyilvánosság számára még nem széles körben elérhető új kínálat kipróbálását.
• Ajándékkártya kávézólánchoz vagy népszerű online bolthoz, például az Amazonhoz.
• Termelékenységi ajándékok, például tervező vagy ingyenes hozzáférés az időkövető alkalmazáshoz.
• Kedvezmények a közelgő termékekre vagy szolgáltatásokra.

Ez csak néhány javaslat. Kreatív lehet. Ha ismeri ügyfeleit és preferenciáit, akkor mindig hozzájuk illő ajándékokat szállíthat. A vásárlók szeretik az ajándékokat, és felajánlásuk nagyszerű módja annak, hogy elismerést fejezzenek ki.

Végső gondolatok

Minden vállalkozás és márka azt akarja látni, hogy törődnek az ügyfeleikkel. Bárki, aki az ügyfélszolgálat területén tevékenykedik, természetesen elismerést szeretne tanúsítani azokért az ügyfelekért, akik mind ma, mind a jövőben üzleti tevékenységüket hajtják végre.

Tanulmányok azt mutatják, hogy az ügyfelek 68% -a azért távozik, mert úgy gondolja, hogy a vállalkozás nem törődik velük, minden eddiginél fontosabb, hogy megmutassa ügyfeleinek, hogy nagyra értékeli őket és értékeli a vállalkozásukat.

Napjainkban minden vállalkozásnak feltétlenül a szélesebb körű marketing- és ügyfélszolgálati stratégiája szerves részévé kell tennie az ügyfelek megbecsülését. Amint láthatja, az ügyfelek megbecsülése stratégiailag, de egyszerűen is megvalósítható, anélkül, hogy a teljes ügyfélszolgálati programot felül kellene vizsgálni. A legjobb az egészben, hogy azonnali és tartós hatással lehet az üzleti sikerre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *