20 módszer az e -kereskedelmi konverziós arányok növelésére 2021 -ben

Ha digitális vállalkozást üzemeltet, akkor valószínű, hogy elgondolkodott, vagy legalább hallott a konverziós arányokról. A konverziós arány az egyik legfontosabb teljesítménymutató (KPI), amellyel meghatározzák az e -kereskedelmi üzletág teljesítményét.

Pontosabban, a konverziós arány fontos mutató, mert betekintést nyújt abba, hogy az e -kereskedelmi vállalkozása milyen jól teljesít az eladások terén. A webhely konverziós arányának ismerete segíthet eldönteni, hogy milyen lépéseket kell tennie webhelye optimalizálása és végső soron az e -kereskedelmi üzletág bevételeinek növelése érdekében.

De valójában mik is az átváltási arányok? Félelmetesen technikailag hangzik, de egyszerűen fogalmazva, a konverziós arány egy módszer, amellyel mérheti, hogy a webhelyét böngésző személy hányszor hajt végre vásárlást. Ez az értékesítési tranzakció a webhely böngészéséből a vásárlásba való konverzió. Más szóval, a konverzió az értékesítési csatorna utolsó része.

Nézzük meg közelebbről a konverziós arányokat, azok kiszámításának módját és az őket befolyásoló különböző tényezőket.

Hogyan kell kiszámítani a konverziós arányokat?

A konverziós arány kiszámítása meglehetősen egyszerű.

Mindössze annyit kell tennie, hogy kiszámítja a tranzakciók (vagy konverziók) teljes számát egy adott időszakra, és elosztja azt az emberek számával, akik meglátogatták a webhelyet vagy a céloldalt (azaz az interakciók számát) ugyanazon időszak alatt.

Például képzelje el, ha minden 1000 alkalommal, amikor valaki interakcióba lép a webhelyével, 50 konverziója van. Ebben az esetben a konverziós arány 5%lenne, mert 50 ÷ 1000 = 5%.

Az igazság az, hogy a legtöbb e -kereskedelmi vállalkozásnál a konverziós arány iparágonként változhat, mindegyikhez különböző referenciaértékeket írnak elő, de nagyon fontos tudni a konverziós arányt, mert ezek az ismeretek lehetővé teszik, hogy stratégiailag megtervezhesse és megvalósíthassa vállalkozása fejlesztésének módjait. .

Mi a jó konverziós arány?

Amikor „jó konverziós rátáról” beszélünk, valójában benchmarkingról beszélünk, vagy iparági szabvány kidolgozásáról, hogy mi minősül jónak, átlagosnak és gyengenek a konverziós arányok mérésekor.

Nem meglepő, hogy ez kiskereskedelmi szektoronként változik. és a különböző szektorok mindig másképp fognak teljesíteni és összehasonlítani.

Az eltéréseknek számos tényezője lehet. A magas árú tételek valószínűleg alacsonyabb konverziós rátával rendelkeznek, mivel ezek nagy vásárlási döntések az emberek számára, míg a döntéshozatal impulzívabb, ha alacsony árú termékek vásárlásáról van szó.

Az átlagos konverziós arány az összes e-kereskedelmi vállalkozás számára minden szektorban körülbelül 1-2%. Ezért az ágazathoz való alkalmazkodás nélkül vállalkozása arra törekedjen, hogy legalább ezt a referenciaértéket elérje, lehetőleg közelebb a csúcskategóriához. Ha nem, akkor meg kell értenie az okát, és meg kell fontolnia, mit tehet a konverziós arány javítása érdekében.

A konverziós arányok vizsgálatakor figyelembe veendő tényezők

A konverziós arányok attól is eltérnek, hogy az ügyfelek milyen eszközt használnak a vállalkozás megtalálására és az azzal való kapcsolattartáshoz. Nézze meg a számokat, hogy megtudja, magasabb -e a konverziós aránya azoknál az ügyfeleknél, akik mobileszközöket vagy asztali számítógépeket használnak vásárláshoz.

Globálisan a Monetate eCommerce Quarterly adatai szerint az asztali számítógépen keresztüli átlagos rendelési érték 55% -kal magasabb, mint a mobileszközön. Tehát még akkor is, ha nagyszámú konverziója mobilról származik, fontolja meg ezen tranzakciók értékét a más csatornákról, például asztali számítógépről származó tranzakciók értékéhez képest, hogy elemezze, hol érdemes javítani.

Hasonlóképpen, a konverziós arányok is eltérnek attól függően, hogy honnan érkezik a webhelyére irányuló fő forgalom. Több konverziót érhet el az e -mail marketingből vagy az organikus keresésből, a fizetett hirdetésekből, esetleg a hivatkozó hálózatokból vagy a közösségi médiából. Mindez különböző módon érheti el az ügyfél webhelyét, és a konverziós arányok tanulmányozása során azt tapasztalja, hogy egyes útvonalak magasabb konverziós arányt eredményeznek, mint mások

Fontos megérteni, hogy honnan érkezik a forgalma, és melyik eredményezi a legjobb konverziót, hogy megalapozott döntéseket tudjon hozni vállalkozásában.

3 Eszközök, amelyek segítenek a konverziós arányok elemzésében

A konverziós arányok mérése és elemzése meglehetősen lehengerlőnek tűnhet, de számos olyan eszköz áll rendelkezésre, amelyek segítenek megérteni és javítani a jelenlegi konverziós arányokat.
Érdemes megnézni ezeket a vezető eszközöket:

 1. Hotjar

A Hotjar viselkedésanalitikai vállalat, amely elemzi a webhelyhasználatot, és visszajelzést ad olyan eszközökön keresztül, mint a hőtérképek, munkamenet -felvételek és felmérések.
A Hotjar túlmutat a forgalmi adatok elemzésén, és betekintést nyújt abba, hogy a látogatók hogyan lépnek kapcsolatba webhelyével. Ezzel minimalizálhatja a visszafordulási arányokat.
A legjobb az egészben, hogy a Hotjar a dobozon kívül működik sok népszerű e -kereskedelmi platformmal, és kompatibilis a Shopify, a Hubspot, a Squarespace és a Wix szolgáltatással.

 1. Quantcast mérés

A Quantcast Measure egy betekintő és elemző eszköz, amely valós idejű betekintést nyújt arra, hogy ki a közönsége, mi motiválja őket, és hogyan töltenek időt a webhelyén.

Tény, hogy a közönségre vonatkozó statisztikák meghaladják a mérföldet, így pontosan tudja, mit vásárol a közönsége, a preferált márkákat, sőt a webhelyén kívül fogyasztott tartalmat is.

A Quantcast Measure közönségstatisztikáival optimalizálhatja stratégiáját a relevánsabb üzenetek, hirdetések és tartalmak megjelenítése körül.

 1. BigCommerce

A BigCommerce egy e -kereskedelmi platform, amely konverziós arány elemzést és betekintést nyújt.

Továbbá fejlett marketing eszköztárat kínál, amely SEO eszközöket, több mint 70 promóciót és kedvezményt, egyoldalas fizetést és elhagyott kosárkímélőt tartalmaz.

Mindezek a funkciók segítenek növelni a konverziókat.

20 módja az e -kereskedelmi konverziós arányok növelésének

Miután elemezte a konverziós arányokat a versenytársakhoz képest, és azonosította azokat az eszközöket, amelyekkel optimalizálhatja és javíthatja a konverziós arányokat, érdemes lehet egy lépéssel továbbmenni, és áttekinteni azokat a különböző módszereket, amelyekkel javíthatja digitális üzleti tevékenységét. átalakítás.

Ezek némelyike ​​olyan apró csípéseknek vagy nyilvánvaló e -kereskedelmi műveleteknek tűnik, de meglepődne, hogy hányan figyelmen kívül hagyják azokat az apró és látszólag jelentéktelen optimalizálási csípéseket, amelyek valóban megtérülhetnek!

 1. Használja ki a kiváló minőségű képeket és videókat

Amikor termékeit kívánja bemutatni webhelyén, a kiváló minőségű képek és videók segítségével életre keltheti a termékeket a potenciális ügyfelek számára. Ez is bizonyítottan növeli a konverziókat.

 1. Készítsen részletes termékleírásokat

A részletes termékleírások, beleértve a videotartalmakat, lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy pontosan lássák, mit vásárolnak, és nagyobb valószínűséggel vezetnek eladáshoz. Ezzel javítja a SEO-t is, tehát előnyös.

 1. Fektessen be webhelye tartalmába

A megfelelő tartalom közzététele sokat elárul webhelyéről. Ha időt szán a termék és a céloldal tartalmába, valamint az informatív, oktató és magával ragadó blogtartalomba való befektetésre, akkor megnyerheti az ügyfeleket és a márkahűséget is. Arról nem is beszélve, hogy a prémium tartalom segíthet a SEO optimalizálásában.

 1. Ingyenes szállítás

A mai e -kereskedelmi világban a legtöbb vásárló megszokta, hogy minden nagy márka ingyenes szállítást kínál. Ha továbbra is díjat számít fel a szállításért, akkor károsíthatja a konverziós arányokat.

Ha a szállítási költségeket beépíti a termék árába, és felajánlja az „ingyenes” szállítást, ez tudat alatt rezonál a potenciális vásárlókkal, és mindent meg tud változtatni az értékesítés megkötése vagy elvesztése között.

 1. Adjon hozzá időérzékeny kuponkódokat

Egy adott napon lejáró kuponkódok felajánlása segíti a potenciális ügyfelek vonalát. Ha a kuponnak határideje van, ez sürgősséget és vásárlói döntést hoz.

 1. Ellenőrizze árait

A versenyképes árképzés nem a verseny alákínálásáról szól. Ez arról szól, hogy ismeri a piaci pozícióját, és ennek megfelelően áraz.

Ha marketingjét úgy módosítja, hogy kiemelje termékei minőségét, lehetővé teszi, hogy magasabb áron versenyezhessen anélkül, hogy feláldozná árrését.

 1. Optimalizálja webhelye beállítását

Nem szeretné túlbonyolítani webhelyét, vagy megnehezíteni az ügyfelek számára, hogy megtalálják, amit keresnek. Minél egyszerűbbé teheti az emberek navigálását és termék megtalálását, annál valószínűbb, hogy befejezik a vásárlást.
Ha e -kereskedelmi webhelyét úgy optimalizálja, hogy az emberek a legnépszerűbb termékek vagy kiemelt tételek alapján vásárolhassanak, megkönnyíti a vásárlási élményt, és nagyobb valószínűséggel vezet konverzióhoz.

 1. Kategóriaszűrők hozzáadása

Ez valóban kapcsolódik a webhely beállításához. A webhelyén található kategóriaszűrők segítenek a vásárlóknak megtalálni, amit keresnek, legyen az egy adott színű, méretű vagy árú termék. A szűrők felajánlásával felgyorsítja az ügyfelek útját, megkönnyítve és hasznosabbá téve számukra, hogy megtalálják, amit keresnek.
Minél könnyebben vásárol a webhelyen, annál nagyobb az esélye, hogy eladást kap!

 1. Mobilra optimalizálás

A mobil vásárlás folyamatosan nőtt az elmúlt évtizedben, és a mobil eladások teszik ki az összes e -kereskedelmi értékesítés közel felét. Mivel nagyon sokan vásárolnak mobileszközökön, minden eddiginél fontosabb, hogy webhelye mobilra legyen optimalizálva.
Az ügyfél útjának minden lépése – a kezdőlaptól a fizetésig – egyszerű felhasználói élménynek kell lennie mobilon.

 1. Soroljon fel egy látható kapcsolattartó számot

Bár sok szempontból a telefon üzleti célokra való használata „úgy tűnik a múlt században”, a telefonszám valójában sok vásárló számára megnyugtató elem. Bizalmat ad számukra, hogy hívhatnak, és eljuthatnak egy valódi élő személyhez, ha bármilyen problémát tapasztalnak.
Tehát ne becsülje alá annak fontosságát, hogy a cég telefonszáma láthatóan megjelenjen webhelyén. Ez hozzájárulhat a konverziókhoz.

 1. Használjon bevásárlókosár -elhagyó szoftvert

Az elhagyott bevásárlókocsik valóban frusztrálóak lehetnek, mert olyan ügyfelet mutatnak, aki érdeklődést mutatott, de nem követte a konverziót.

Ha sok elhagyott bevásárlókocsit észlel, akkor az elhagyott kosár szoftver hasznos megoldás lehet. Ezek az eszközök nyomon követik azokat az ügyfeleket, akik megadták e -mail címüket, de a vásárlás befejezése nélkül a kosárban hagytak tételeket.

Az eszközök e -mailben nyomon követik, és kuponkódot kínálnak az ügyfélnek, hogy csábítsák az eladás befejezésére.

 1. Az e -kereskedelmi áruház biztonsági ellenőrzése

A vásárlók biztosak akarnak lenni abban, hogy adataikat egy jogos webhellyel adják meg, amely nem él vissza a személyes adataival. A bizalom biztosítása érdekében meg kell győződnie arról, hogy betartja a biztonsági és biztonsági előírásokra vonatkozó ipari irányelveket.

Ennek eléréséhez néhány mód van:

• SSL telepítése a fizetéskor.
• A főbb hitelkártyák és a Paypal logóinak megjelenítése, amelyek azt jelzik, hogy jogos fizetési átjárók vannak.
• A webhely védelmére használt biztonsági szoftver jelvényeinek megjelenítése.

Mindezek az apróságok összeadódnak, és az ügyfelek keresni fogják ezeket az elemeket. A helyükre állítás biztosítja a nyugalmat, hogy webhelye törődik az online biztonsággal, és biztonságosan lehet vele kereskedni.

 1. Használja a „Kosárba helyezés” és a „Fizetés” gombokat

Ne nehezítse meg az ügyfelek vásárlását! Ha a vásárlás során egyértelműen beilleszti a „kosárba helyezés” és a „fizetés” gombokat, akkor könnyen megkönnyítheti a vásárlást. Pszichológiai szempontból a cselekvésre ösztönző gombok, amelyek kiemelkednek a webhely többi szövegéből, csökkenthetik az elhagyott bevásárlókocsik számát.

 1. Tegye láthatóvá a bevásárlókocsik tartalmát

Annak biztosítása, hogy a bevásárlókosár bármikor megtekinthető legyen, és hogy a kosárban lévő tételek vizuálisan jelenjenek meg, fontos ahhoz, hogy az ügyfelek át tudjanak lépni a fizetési folyamaton, és le tudják küzdeni az akadályokat.

 1. Optimalizálja a fizetési folyamatot

A fizetési folyamat optimalizálása kulcsfontosságú lépés az értékesítési csatornában. Ha a fizetési folyamat túlságosan bonyolult, a vásárlók elveszítik a türelmüket és elhagyják a vásárlást.
A személyre szabást az e -kereskedelmi platform fizetési optimalizálási lehetőségeivel kombinálva biztosíthatja, hogy ne veszítse el az ügyfeleket a vásárlás utolsó döntő lépésénél.

 1. Vendégkifizetési lehetőségek felajánlása

A vásárló regisztrációra kényszerítése a fizetés érdekében gyakran bosszantó lehet az ügyfél számára! Nem mindenki akar profilt létrehozni – és ez rendben is van.
A „vendég fizetés” lehetőség felkínálásával egyszerűsíti a vásárlók fizetési képességét, megszüntetve a konverzió akadályát. Eladóként nem veszít semmit, mivel továbbra is rögzíti a nevét és e -mail címét a tranzakció során.

 1. Optimalizálja Checkout űrlapját

A fizetési űrlapot úgy kell optimalizálni, hogy a kijelentkezés a lehető legegyszerűbb legyen. A lejárati dátumokra vonatkozó legördülő menüket, a hitelkártya hosszú számának automatikus formázását és a CVV-beviteli formátumokat formázni kell, hogy a fizetés fájdalommentes és gyors legyen az ügyfelek számára.
A digitális pénztárcák, például a Paypal vagy az Apple Pay megvalósítása szintén kulcsfontosságú a fizetési lehetőségek egyszerűsítéséhez és az eladás felgyorsításához.

 1. Tartalmazza a vásárlói véleményeket

Ügyfelei lehetnek a legnagyobb szószólóik, így az ügyfelek véleményeinek felvételével hitelességet építhet termékei és márkája iránt, biztosítva ezzel a leendő ügyfeleknek, hogy termékeiket érdemes megvenni. Kuponok vagy kedvezmények felajánlásával ösztönözheti az ügyfeleket pozitív vélemények elhagyására.

 1. Szerezzen be termékismertetőket

Az ügyfelektől kapott vélemények mellett felajánlhatja termékeit a webhelyek felülvizsgálatára, a bloggereknek és a befolyásolóknak, hogy önállóan teszteljenek, cserébe a saját webhelyükön végzett értékelésért.
Ez nemcsak a SEO -t segíti, hanem a termék hitelességét is.

 1. Kínáljon visszaküldési politikát

A gyors, egyszerű és fájdalommentes ésszerű visszaküldési politika sokat segít a márka iránti vásárlói lojalitás és bizalom kiépítésében. A rugalmas, egyszerű visszaküldési politika felajánlása alapvető üzleti gyakorlatnak tűnhet, de ez egy olyan tényező is, amely elősegíti a konverziót.

Végső gondolatok

Amint látja, gyakran az apró dolgok összeadódnak. Sok tényező befolyásolja a sikeres konverziós arányt. Szerencsére a mai elemzési technológia lehetővé teszi, hogy mélyen bepillantást nyerjen a webes statisztikákba, hogy megismerje közönségét és működését az e -kereskedelmi webhelyén.

A tudás hatalom, és a megszerzett felismerések segítenek ezen aprónak tűnő dolgok csípésében és kiigazításában.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *