Mi a Social Media Marketing for Business?

A közösségi média marketing az internetes marketing értékes formája. Ez magában foglalja a közösségi médiahálózatok tartalmának létrehozását és megosztását a közösségi közönséggel, mint egy új módot a meglévő és az ügyfelekkel való online kapcsolatteremtésre.

„A közösségi média jelentősége az üzleti életben gyorsan nőtt, és a közösségi médiamarketing a B2B és a B2C vállalkozások marketingkomplexumának elengedhetetlen részének számít”-magyarázza Mary-Jane Owen, az Asset Digital Communications alapítója és elnöke.

A Social Media for Business rövid története

Az 1995-től 2002-ig tartó dot-com buborékévek kritikusnak bizonyultak abban, hogy előkészítsék az internet színpadát, hogy izgalmas új marketing eszközzé váljanak. A keresőmarketinggel kezdődött, amely elindította a weboldalak létrehozását a vállalkozások számára, hogy online jelen legyenek.

A közösségi média platformok 2003-2004-es érkezésével a felhasználók új módszereket fedeztek fel a hálózatépítéshez és a barátsághoz. A vállalkozások és a marketingszakemberek reagáltak a közösségi média pozitív hatására, és elkezdték saját profiljuk létrehozását a népszerű hálózati oldalakon. A közösségi média marketing így mutatkozott meg ígéretes marketing lehetőségként.

Manapság az online jelenlét nem elegendő ebben a rendkívül versenyképes világban. Elengedhetetlenné vált az üzleti növekedéshez. A közösségi média még a legkisebb vállalkozásokat is felhatalmazta arra, hogy párbeszédet kezdjenek széles közönséggel. Hatékony módszernek bizonyult a vállalkozások számára, méretüktől függetlenül, hogy elérjék a potenciális ügyfeleket és az ügyfeleket.

A közösségi média marketing fontossága

A közösségi média marketingnek kreativitásra és stratégiára van szüksége. Annak ellenére, hogy elsöprőnek tűnik, fontosságát nem lehet túlbecsülni. Ez lett a legbefolyásosabb tér, ahol nem csak hálózatot köthet, hanem hirdetheti is termékeit és szolgáltatásait.

A közösségi média ereje abban rejlik, hogy egyetlen bejegyzés sok ember számára nyilvánosságra hozhatja vállalkozását néhány másodperccel a közzététel után. Ezt kivételesen alacsony költséggel érik el, anélkül, hogy veszélyeztetné a potenciális közönség elérését. Amikor a világ lakosságának több mint a fele közösségi oldalakon van, akkor elszalasztott lehetőség, hogy egyszerűen hagyja, hogy elhaladjon mellette, ahol a legtöbb felhasználó nagyobb időt tölt.

Azt hiszem, a valódi kérdés itt van: Szüksége van a vállalkozásának a közösségi média marketingre?

Bár kívánom a válaszomat, ami határozott IGEN! meggyőznélek, íme néhány kényszerítő ok, amiért komolyan kell venni a közösségi média marketingjét.

 1. Elmeséli a történetét
 2. Növeljen közönséget kis költségvetéssel
 3. Növeli a webhely forgalmát
 4. Építi az ügyfélhűséget
 5. Konverziókat hoz létre
 6. Ismerje meg versenytársait
 7. Növeli a márkaismertséget
 8. Betekintés a vevő útjába
 9. Létrehoz egy márkaidentitást és pozitív márkatársulást
 10. Javítja a kommunikációt és a legfontosabb közönségekkel való interakciót

Ez a digitális marketing korszak valóban lehetővé tette a vállalkozások számára, hogy kihasználják azokat a lehetőségeket, amelyek korábban csak a nagyvállalatok számára voltak elérhetők. Miközben vállalkozások hordái özönlenek a közösségi hálózati platformokra, remélve, hogy kapcsolatba léphetnek közönségükkel, a láthatóságért és az elkötelezettségért éles verseny folyik. A tartalom túlterhelt, ami kihívást jelent a kiemelkedéshez.

Vállalkozásának világos és pontos közösségi média marketing stratégiára van szüksége. Ez az, ahol a Social Media Marketing Agency valóban értékesnek bizonyulhat céljainak elérésében. A közösségi média trendjeivel való frissítés önmagában is feladat, ha a közösségi média platformok folyamatosan új funkciókat vezetnek be és megváltoztatják algoritmusaikat.

Ügynökségként az a feladatunk, hogy a legújabb trendekhez tartsuk magunkat. Ügyfeleink előszeretettel kérdezik tőlünk: „Mik tehát a legjobb közösségi média trendek?” Ha gyorsan alkalmazkodik a legújabb trendekhez a közösségi média stratégiájával, javíthatja a tartalom teljesítményét, és kiemelkedhet a tömegből. Íme 5 közösségi média trend, amelyekkel tisztában kell lennie 2021 -re és azt követően.

 • A szociális kereskedelem tovább fog növekedni

A közösségi média platformok új kiskereskedelmi útvonalakká váltak a vállalkozások számára termékeik értékesítésére, és a kifejezés a Social Commerce. Az olyan platformok, mint a Facebook, a Pinterest és az Instagram, üzleteket hoztak létre, és lehetővé tették, hogy ez a tendencia gyorsabban és erősebben növekedjen.
A szociális kereskedelem lángokban áll, és egyre inkább egyenrangúnak tekintik más médiumokkal, például webhelyekkel és fizikai üzletekkel. Ez a tendencia csak erősödni fog, mivel egyre több platform vezeti be az értékesítést támogató funkciókat.

 • A videotartalom dominálni fog

Nem tagadható, hogy a videotartalom az egyik legvonzóbb tartalomforma a közösségi platformokon. Ez a tendencia fogja uralni a tartalmi stratégiát. Ha vállalkozása videókat készít, hosszúságuktól függetlenül, ajánlott helyet találni a közösségi médiában.
A videotartalom felhasználásának számos módja van. Folytathatja hirdetésként, bejegyzésként vagy történetként. Még olyan platformokon is használhatók, ahol szöveges vagy képi tartalmat használsz, például blogbejegyzéseket vagy tanulmányokat.

 • A helyi célzás egyre népszerűbb lesz


A közösségi médiában tevékenykedő vállalkozások vonzzák a helyi közönséget a bejegyzéseik és történeteik földrajzi címkézésével. Ez hasonlóan működik, mint a helyi SEO. Ha hozzáadja a helyét a közösségi média tartalmaihoz, akkor vonzza a helyi közönséget. Például az Instagram lehetővé teszi a bejegyzések keresését a tartózkodási helye alapján.
Ha helyet ad hozzá tartalmához, akkor több helyi keresésben fog megjelenni termékei és szolgáltatásai tekintetében. Az emberek így fedezhetik fel a közeli vállalkozásokat.
A földrajzi célzás nagyszerű lehetőség arra is, hogy önmagát népszerűsítse vagy reklámozza szűrőkkel, hogy csak releváns, helyi közönség számára hirdessen. Egy hatékony közösségi média marketing ügynökség segíthet abban, hogy kihasználja a vállalkozása számára a legjövedelmezőbb módszereket.

 • A közösségi média használata az ügyfélszolgálathoz

A közösségi média a barátokkal való kapcsolatteremtés és a fényképek és videók megosztásának helyeként kezdődött. A közösségi média sokkal többet jelent a fogyasztók és a vállalkozások számára. Ma a közösségi médiát kiskereskedelmi platformként, felfedezőplatformként és most már ügyfélszolgálatként is használják.
A vállalkozások felismerték, hogy egyre több ügyfelük szereti őket közösségi média csatornáikon elérni. Ennek oka lehet a más fronton történő késedelmes kommunikáció, vagy egyszerűen azért, mert ez közvetlen módja a vállalkozások elérésének.

Ez nem egy trend, amely hamarosan véget ér. A vállalkozásoknak nincs más lehetőségük, mint válaszolni. Mivel ez a csatorna hatalmas következményekkel jár, a vállalkozásoknak jól kell kezelniük ezeket az ügyfélkapcsolatokat.

 • A személyre szabás létfontosságú lesz

A személyre szabás az ügyfelek egyik legkedveltebb trendje világszerte. Ez egy meglehetősen új koncepció a közösségi médiában. A közösségi média bejegyzéseket a Vevői Személy szem előtt tartásával hozzák létre, hogy különböző közönségeket célozzanak meg. A közösségi médiahirdetések személyre szabhatók különböző szegmensek célzására.

A közösségi médiában már elérhető fejlett célzással a vállalkozásoknak több lehetősége van arra, hogy a megfelelő hirdetéseket a megfelelő embereknek jelenítsék meg a megfelelő időben. A közösségi média különböző márkák hasonló termékeinek hirdetéseit is megjeleníti.

Miért fontos a közösségi média kampánystratégiája a vállalkozása számára?

Fogadok, hogy több közösségi médiaprofilja van, különösen, ha figyelembe veszi mind a személyes, mind az üzleti felhasználást. Ez az ismeretség bizalmat biztosít a közösségi média üzleti szempontból történő kezelésében, mivel jól ismeri ezeket a platformokat.

Nem kétlem a képességeit, de ezért egy profi közösségi média marketing ügynökség jobb munkát végezhet. Egy ügynökség rendszeresen készít közösségi média marketingterveket a különböző iparágak vertikumai számára. Többféle tartalmi stratégiával, eszközzel, grafikai tervezési lehetőséggel és a legújabb trendek ismeretével rendelkeznek. Egy ügynökség eltávolítja a találgatásokat a közösségi média marketing stratégiájából, hogy folyamatosan nagy teljesítményű kampányokat valósítson meg, valamint folyamatosan figyelje a platformokat, amelyek elengedhetetlenek a növekedéshez és az elkötelezettséghez.

Ezenkívül egy ügynökség kidolgozhatja a stratégiát, megtervezheti és kioszthatja az erőforrásokat a célok elérése érdekében, nem más, mint az ügyfél felügyelete. Milyen felszabadító ez!

Már megállapítottuk, hogy a közösségi média marketing óriási potenciállal rendelkezik a webhely értékesítéseinek és forgalmának növelése, a márkaismertség, az elkötelezettség növelése, az ügyfelek hűsége, a márkaépítés, a közönség elérése és a betekintés érdekében. A hatékony közösségi média marketing stratégia első lépése a célok meghatározása.

Az alábbi 5 kérdés alapvetően a közösségi média stratégiáját alkotja.

 • Miért szeretne a közösségi médiában szerepelni?
 • Ki a célközönsége?
 • Mit fog megosztani?
 • Hol fogja megosztani?
 • Mikor fog megosztani?

A stratégia segít erős, organikus online jelenlét kialakításában. Ez azt jelenti, hogy a közösségi média -fiók bejegyzéseit megtervezi, jóváhagyja, és bizonyos időpontokban közzéteszi. Ez segít betartani a közösségi média első számú szabályát: következetesen közzétenni. Az inkonzisztens frissítések nagy oka annak, hogy a fiókok növekedése leáll.

A közösségi médiafiókokban végzett kísérletezésre fordított idő jobban kihasználható a vállalkozás irányításában. A stratégia része annak eldöntése, hogy milyen platformokon kell jelen lennie, milyen tartalmak kerüljenek közzétételre, és ez a vállalkozás típusától, céljaitól és a vevő személyétől függ.

Minden össze van hozva egy tartalmi naptár létrehozásához. Az Ügynökség segíthet abban, hogy a lehető legjobban lépjen előre. A hírnevek minden nap kiépülnek és megsemmisülnek a közösségi hálózatokon. Nem akarja kockáztatni vállalkozása nevét, amelynek felépítése évekig tartott.

Az ügynökségek ismerik a bevált gyakorlatokat, és elkerülhetik azokat a buktatókat, amelyek az Ön vállalkozása költségeibe kerülhetnek. A kreativitást tervezéssel, tartalommal és videóval használják. Azt is tudják, hogyan kell kamatoztatni az időzítést, és közzéteszik őket a közösségi médiában, hogy a költségvetésből a lehető legtöbbet hozzák ki. Az ügynökség felvétele új tartalmi ötleteket és kampánystratégiákat biztosít, valamint hozzáférést biztosít a fizetett eszközök teljes csomagjához.

Hogyan lehet megismerni a célközönséget?

Cégtulajdonosként gyakran felteszik a kérdést: „Mi a célközönsége az Ön vállalkozásának?”.
Bár egy vállalkozás mindenkinek eladhat, elengedhetetlen, hogy azonosítsa, határozza meg és értse meg közönségét, hogy uralja őket a közösségi médiában. Ez olyan, mint a vállalat vevői személyiségének megfogalmazása.

Kezdheti azzal, hogy meghatározza jelenlegi ügyfele munkáját, életkorát és jövedelmét. Ezeket a demográfiai adatokat megtalálhatja a korábbi kampányok elemzésében. Továbbá képesnek kell lennie arra, hogy meghatározza a fájdalmas pontjaikat vagy kihívásaikat, valamint azt, hogy a termék vagy szolgáltatás hogyan oldja meg őket.

Hozzáadhat további vásárlói vonásokat, például vásárlóerejét és szokásait, érdeklődési körét, a közösségi médiában eltöltött időt, életszakaszt, valamint azt, hogy a közösségi életben mely időszakokban a legaktívabb. A legtöbb vállalkozásnak több mint 1 személye van a különböző termékektől és szolgáltatásoktól függően.
Miután meghatározta célközönségét a közösségi médiában, utána meg kell találnia azokat a platformokat, amelyeken a célközönsége a legaktívabb.

Szakemberek – Ez egy valódi professzionális közösségi hálózati platform, amelyet a vállalkozások nem hagyhatnak figyelmen kívül. A több mint 500 millió taggal rendelkező platform számos lehetőséget kínál a hálózat bővítésére és az iparág más szakembereivel való kapcsolatteremtésre. Egy vállalkozás használhatja ezt a platformot potenciális ügyfelek generálására, valamint toborzásra. A vállalati oldal lehetővé teszi, hogy ügyfeleket és potenciális ügyfeleket kövessen.

Művészek és tervezők – A közösségi platformok nagyszerű módja annak, hogy bemutassák kreatív munkájukat, új állásokat szerezzenek, érdeklődjenek az együttműködésekről stb. Ennyi platform mellett azonban hogyan választhatja ki a megfelelő platformot?

A Day Flash egy új platform iOS alkalmazással. Úgy néz ki, mint az Instagram, de algoritmus nélkül. Lehetővé teszi a teljes képkockás és nagy felbontású képek/videók közzétételét.

A Behance egy másik platform a portfóliók bemutatására. Lehetővé teszi a projekt minden részletének lefedését, és a legjobb az egészben, hogy mindez megosztható, és ideális hely az inspirációhoz.

e -kereskedelem – A közösségi platformok gyorsan átalakulnak eCom portálokká. Itt fontos szem előtt tartani, hogy a közösségi médiát a szocializációra és nem a vásárlásra tervezték. Ezért győződjön meg arról, hogy kapcsolatba lép az ügyfelekkel, kiépíti a hűséget, és ugyanakkor javítja az ügyfélélményt.

A Facebook a legnagyobb közösségi média hálózat, amelynek aktív közönsége van 18 és 65 év között. A Shopify elemezte, hogy az egészség és szépség, a fotózás, az otthon és a kert, a sport és a rekreáció, a webdesign, az állatkellékek, a ruházati cikkek, a szállítás, a zene és a filmek, az ékszerek és az órák, valamint az élelmiszer- és italipar uralják ezt a platformot.

A Pinterest és az Instagram vizuális platformok. Az e -kereskedelmi márkák ezeket a platformokat használják termékeik megosztására. A Shopify azt sugallja, hogy a Pinterest sok régiséget és gyűjteményt, szolgáltató vállalkozásokat, könyveket és magazinokat, valamint informatikai/számítástechnikai csapokat kap, míg az életmód, az étel, a divat, a személyiségek és a luxusmárkák rendkívül népszerű iparágak az Instagramon.

Fogyasztói márkák, hírügynökség – Az Engagement a játék neve a Twitteren. A tartalom hajtja ezt a platformot. A következetes erőfeszítésekkel való elkötelezettség mellett értékes betekintést nyerhet az ügyfelekből.

A vállalkozások is építhetik márka személyiségüket azáltal, hogy támogatják azokat az ügyeket, amelyekben hisznek, és nagyobb tudatosságot keltenek maguknak. Ez egy olyan platform is, ahol közösségérzetet építhet.

Mik az előnyei és hátrányai a legjobb közösségi média marketing platformoknak?

A közösségi média marketing stratégiájának vizsgálatakor mindig fontos mérlegelni a népszerű közösségi hálózatok előnyeit és hátrányait.

 • Facebook – Több mint 1 milliárd emberrel ajánlott ezen a platformon új ügyfeleket találni, és kapcsolatba lépni a meglévő közönséggel. A Facebook egy olyan hálózat, amely többféle üzleti tevékenységhez használható. Vállalkozása nem csak tömeges közönséghez fér hozzá, hanem privát csoportokon keresztül is kapcsolatba léphet az ügyfelekkel, de célzott hirdetést és elemzési eszközöket is végezhet a további fejlesztések érdekében.


Ez a platform az évek során fejlődött. Választhat a marketingkampányok és a hirdetések között. A Facebook hirdetési platform nagyon kifinomult és mély elemzési betekintést kínál.

 • Instagram – Ez a platform vizuális és népszerű a fiatalabb közönség körében. Mobil közönség számára készült, így ha a forgalom nagy része mobilról érkezik, akkor az Instagram az Ön számára fog működni. Az eCom számára is be van állítva. Így megkönnyíti a vállalkozások számára a platform bevezetését.


Az Instagramról ismert, hogy nagyobb forgalmat irányít a webhelyre, valamint növeli a márka láthatóságát és ismertségét. Az Instagramnak agresszív közzétételi ütemtervre van szüksége, amely folyamatosan frissíti a bejegyzéseket és a történeteket. Hirdetési funkciója is kevésbé fejlett, mint a Facebook.

 • Twitter-Ez egy platform a vállalkozások, hírességek, újságírók és még politikusok számára. A Twitter hirdetések hatékony módja a követőkkel és befolyásolókkal való kapcsolattartásnak. Lehetővé teszi, hogy ingyen célozzon a # és @gombbal.

Azonban nehéz nyomon követni a konverziókat, mivel sok „zaj” van rajta. Egy nap több tweetet igényel, és bár forgalmat generálhat, hiányozhatnak a minőségi leadek.

 • LinkedIn-Nagyszerű platform a professzionális hálózatépítéshez és a tartalmak megosztásához, mint iparági gondolatvezető. Lehetővé teszi, hogy több iparággal kapcsolatos csoport tagja legyen, és létrehozhat egy vállalati profiloldalt, hogy további kapcsolatokat építsen ki a célközönséggel. A LinkedIn hirdetések kiváló célzási lehetőségeket kínálnak, ellentétben más platformokkal. Hirdethet képekkel, videókkal vagy bejegyzésekkel, hogy elmondja történetét.

A LinkedIn továbbra sem kínál személyre szabott jelentéseket, mint mások. Problémák vannak az interfész használhatóságával is, például nincs tömeges szerkesztő vagy sokszorosító eszköz.

 • YouTube – Az Instagramnál, a Snapchatnél és a TikToknál népszerűbb videoplatform. Platform valami új tanulásához és szórakoztatáshoz is.

Videócsatorna létrehozásával a vállalkozás kapcsolatba léphet a közösségi média felhasználóival, termékeket mutathat, e -mail listát bővíthet, és akár oktatóanyagokat is létrehozhat. Elengedhetetlen azonban a videók optimalizálása a SEO -hoz. A videók bizonyítottan több konverziót eredményeznek, és jól illeszkednek a különböző marketingstratégiákhoz.

A videók elkészítése hosszabb időt vesz igénybe. Megnőttek a nézők elvárásai a vizuális és hangminőséggel kapcsolatban. Továbbá, mivel naponta annyi videót töltenek fel, nehéz rangsorolni a videót.

Pinterest – A Pinterest az egyik legnépszerűbb platform a kisvállalkozások számára. Több mint 291 millió aktív felhasználóval az évezredek uralják, amelyek több mint fele 25 és 54 év közötti nő.

A hirdetések viszonylag olcsóbbak, mint a Twitter és a Facebook, ami jobb megtérülést eredményez. Könnyen irányítható a forgalom, és tökéletes a vizuális márkákhoz. Így a Pinterest hátránya, hogy nem minden típusú vállalkozást szolgál ki. Időigényes eszköz is lehet, mivel folyamatosan frissítenie kell a csapokat. Minél több csap, annál jobb a forgalom. Ez azonban közvetlenül segít a SEO javításában.

A közösségi média marketing legfontosabb eszközei

Mivel egyre több vállalkozás választja a közösségi média marketingjét, számos eszköz áll rendelkezésre a piacon, közvetlenül a tartalom létrehozásától és közzétételétől az elemzésig és a jelentésekig. Nincs egyszerű módja ezeknek az eszközöknek a eldöntésére.
Itt található azoknak az eszközöknek a listája, amelyek különösen a kis- és középvállalkozások számára működnek:
A vállalatok, ügynökségek, magánszemélyek és márkák megbízható eszköze a közösségi médiában; A puffer tiszta és intuitív eszköz. Közzétételre, csoportos együttműködésre és elköteleződési elemzések mérésére szolgál. Azt is mondják, hogy barátságos és reagáló ügyfélszolgálattal rendelkezik.

A Hootsuite egy all-in-one platform. Lehetővé teszi több mint 35 közösségi hálózattal való kapcsolatot, és több fiók megfigyelését. Kurálhat és ütemezhet tartalmat, közösségi hirdetéseket futtathat, mérheti a megtérülést és még sok mást.

A Sprout Social mindent kínál az ütemezéstől a megfigyelésen át a jelentésekig, akárcsak a Hootsuite. Az ügyfélkapcsolat -kezelés (CRM) funkciói azonban egyedivé teszik.

Különbség a közösségi médiamarketing (SMM) és a közösségi médiaoptimalizálás (SMO) között

A közösségi média marketing és a közösségi médiaoptimalizálás két különböző fogalom a digitális szférában, de gyakran összezavarják az embereket. Értsük meg mindkettő jelentését, különbségét, célját és hatását.

A közösségi média optimalizálása vagy SMO egy olyan folyamat, amely optimalizálja webhelyét a közösségi média felhasználói számára. Ez magában foglalja a webhely használhatóságának, teljesítményének és kezelőfelületének finomítását, így a közösségi platformoknak kitéve elősegíti a megosztást és az interakciót az összes hálózati oldalon.

Ez nemcsak a népszerű platformokat, például a Facebookot, a Twittert vagy a YouTube -ot foglalja magában, hanem a blogolást, a fórumokat és a közösségi híroldalakat is. Így az SMO lényege, hogy a weboldalon on-line módosításokat végezzen annak érdekében, hogy nagyobb forgalmat és láthatóságot nyújtson a közösségi médiában.

A közösségi média marketing vagy az SMM az SMO után következik. Az SMM az optimalizált webhely különböző közösségi média csatornáknak való kitettségére utal. Itt az ideje, hogy nyilvánosságra hozza a webhelyet, és organikus vagy fizetett erőfeszítésekkel pompázza az összes terméket és szolgáltatást. A közösségi média bejegyzések lehetnek blogok, hirdetések, képek vagy videók, amelyek népszerűsítik a vállalkozást, valamint a termékeket és szolgáltatásokat.

Végső gondolatok

Remélem, hogy stratégiai közösségi média marketing tervet dolgozhat ki vállalkozása számára az összes megosztott tipp, trükk, eszköz és megoldás segítségével.
A Social Media Marketing egy ideális növekedési stratégia, amely új magasságokba emelheti B2B vállalkozását. Ez a legjobb módja annak, hogy megelőzze a versenyt és új potenciális ügyfeleket érjen el. Egy top közösségi média marketing ügynökség felgyorsíthatja ezt a folyamatot egy, az Ön vállalkozására szabott tervvel.
Lépjen velünk kapcsolatba még ma!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *