Mit árulnak el az adatok az e -kereskedelem jövőjéről?

Az üzlet virágzik az adatokból, és nem más, mint az e -kereskedelmi vállalkozások. A saját adatok gyűjtésére szolgáló eszközök – például egy helpdesk – segítségével kisméretű, de működőképes méretű Tranzakció -intelligenciát nyújthat. Ezen adatok felhasználásával azonnal javíthatja vállalkozását.

De mi a helyzet a nagy képpel? Soha ne féljen, az eDesk több tucat forrásból összegyűjtötte a számokat, hogy közölje a tényeket arról, hogy az adatok mit sugallnak az e -kereskedelem jövőjére nézve.

Hosszú távú e-kereskedelmi trendek

Először is segít megérteni, hogyan változott az e -kereskedelmi környezet az évek során. Még akkor is, ha már használ e -kereskedelmi helpdesk -t saját Tranzakciós intelligenciájának rögzítéséhez, a szélesebb kontextus értékesebbé teszi ezeket az adatokat.

Nézzük a nyers értékesítést és a piaci részesedést. A Statista adatai szerint a globális e -kereskedelmi kiskereskedelmi forgalom 2014 -ben tekintélyes 1.336 billió dollárt tett ki. 2019 -ben ez a szám elérte a 3.535 billió dollárt. Előretekintve az előrejelzések szerint a 2023 -as szám akár 6,542 billió dollár is lehet.

A közel 490% -os növekedés közel 10 év alatt lenyűgöző, de elmondja nekünk a teljes történetet? Mekkora az e -kereskedelem részesedése a teljes kiskereskedelmi piacon? Oberlo szerint ez a részesedés 10,4% volt 2017 -ben. 2020 -ban 16,1% -ra emelkedett, 2023 -ra pedig 22% -ra.

Tehát igen, valóban úgy tűnik, hogy az e -kereskedelem nyers növekedése (nagyon) nagyjából lépést tart a piaci részesedés növekedésével. Természetesen ennek van egy kirívó oka, ami újabb érdekes vitát indít el.

Hogyan hatott a koronavírus az e -kereskedelemre?

A 2020 -as világjárvány okozta zavarok felgyorsították a termékek természetes vásárlásának természetes fejlődését. A Nasdaq világjárvány előtti adatai azt jósolták, hogy az Egyesült Királyságban történő vásárlások 95% -a online fog történni 2040-ig. Nézzük meg, hogy az újabb adatok még gyorsabb emelkedésre utalnak-e.

Saját kutatásunk, amelyet az NDK Kreatív Intelligenciával együttműködésben végeztünk, az online vásárlás felé történő elmozdulás legnagyobb nyerteseit mérlegeli. Annak ellenére, hogy az amerikai kiskereskedelmi szektorban 2020 áprilisában az eladások 16,4% -kal csökkentek (az Egyesült Királyságban 19%, még Kínában is 15,8% -os csökkenés volt márciusban), az e -kereskedelem fokozta a hiányt.

Az internetes értékesítés 26% -os növekedést mutatott 2020 március és május között. Ez a szám az Egyesült Királyságban közel 20%, az északi országokban pedig 66%.

A járványok nem rendszeres események (szerencsére), de úgy tűnik, az adatok azt sugallják, hogy minden, ami megzavarja a rendszeres kiskereskedelmet, jó hír az e -kereskedelem számára. A 2002–2004-es SARS-járvány feltételeket teremtett az Alibaba számára, hogy uralja a kínai kiskereskedelmet.

Tekintettel arra, hogy zűrzavaros időket élünk, még a viszonylag kis események is lehetőségeket nyithatnak az e -kereskedelem számára, hogy elérjék ezt a 95% -os eladási számot jóval 2040 előtt.

Hogyan reagálnak a fogyasztók az új e -kereskedelmi trendekre?

Példátlan az a mód, ahogyan az e -kereskedelem hatalmat ad az ügyfelek kezébe. Ahogy a piaci részesedése növekszik és növekszik, ez csak gyorsulni fog. Az eDesk -hez hasonló e -kereskedelmi ügyfélszolgálat jó kezdet a pozitívabb interakció érdekében, de hogyan néz ki ez a gyakorlatban?

Egyrészt több profitot jelent számodra. A vásárlók 86% -a szívesen fizet többet egy termékért, ha a tapasztalat jó. 68% választja azt a márkát, amelyről tudja, hogy drágább, ha a márka jó ügyfélszolgálatról híres.

Ennek a pozitív tapasztalatnak a kialakítása személyre szabás és proaktivitás kérdése.

Jó e -kereskedelmi ügyfélélmény létrehozása

Lehet, hogy ellentmondástalannak tűnik, de a vásárlók 68% -a valóban szereti, ha a márkák elérik egymást, mindaddig, amíg ez a kommunikáció valódi érzést kelt és hozzáadott értéket képvisel. Ennek elérése érdekében személyre szabhatja üzenetét. A személyre szabott felhasználói élmény körülbelül 8%-kal növelheti az online konverziót.

Ez lojalitást épít. A törzsvásárlók hétszer nagyobb valószínűséggel tesztelnek új terméket, ötször nagyobb valószínűséggel vásárolnak Öntől, és négyszer nagyobb valószínűséggel utalnak barátokat Önhöz.

Tekintettel arra, hogy öt és 25 -ször olcsóbb megtartani egy meglévő ügyfelet, mint újat szerezni, az ügyfélszolgálati eszközökbe és folyamatokba történő befektetés nagy megtérülést jelent. Milyen nagy? Körülbelül 8% -kal több bevétel évente.

Az eDesk új Smart Insights eszközébe való befektetés sok e -kereskedelmi eladó számára mesterkéltnek bizonyult. Egy kattintással többcsatornás áttekintést nyújt az ügyfélszolgálati mennyiségekről, a megrendelésekről és az értékesítésekről, gyorsan, és hasznos információkkal szolgál a jobb üzleti döntésekhez. A termékstatisztika azonosíthatja az események közötti kapcsolatokat, például megértheti, hogy miért kerül sor visszatérítés feldolgozására ügyfél, ügynök vagy termék szintjén, lehetővé téve a megfelelő lépéseket. Ezek a betekintések lehetővé teszik a kiskereskedők számára, hogy valódi fejlesztéseket végezzenek szolgáltatásaikban és általános nyereségességükben, és olyan hatékony eszközök, mint ez, fényes jövőt festenek az e -kereskedelmi eladók számára.

Mi történik, ha félreérted?

Ha nem fektet be az ügyfélszolgálatba, az jó hírnevet és pénzügyi károkat okozhat a vállalkozásában. Az ügyfelek harmada szerint csak egy rossz interakció elegendő ahhoz, hogy fontolóra vegyék, kivel vásárolnak. A távozók 91% -a esélyt sem ad arra, hogy helyrehozza a dolgokat.

Nem csak elmennek, hanem elmondják a barátaiknak is. A férfiak 21 ügyféllel fognak megosztani egy rossz ügyfélszolgálati élményt, a nők pedig 10. Ha még meg is kapja a lehetőséget, hogy helyrehozza a dolgokat, akár 12 jó tapasztalat is kell ahhoz, hogy kijavítsuk egy rossz hatását.

De ne tekintse mindezt ijesztő kockázatnak. Tekintse meg esélyként, hogy előmozdítsa vállalkozását más (néha sokkal nagyobb) márkák felett, amelyek nem tudnak jó tapasztalatokba fektetni. A megfelelő eszközök segíthetnek ebben.

Végső gondolatok

Az adatok megerősítik sok előrelátó e-kereskedelmi szakértő intuícióját; az ügyfélszolgálat nagyon sok vállalkozást hoz létre vagy szakít meg a 2020 -as években. Egy olyan e -kereskedelmi helpdesk, mint az eDesk, előnyt biztosíthat a tranzakciós intelligenciában, és nagyszerű előrelépést jelent.

De végső soron az Ön folyamatai és a csapatának nyújtott képzés fog dönteni. Ha még nem teszi az ügyfélszolgálatot elsődleges prioritássá, soha nem késő elkezdeni ezeket a jutalmakat learatni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *