A kattintásonkénti fizetéses reklám segítheti -e vállalkozását?

A járvány sok vállalkozást arra kényszerített, hogy korlátozzák marketingköltségvetésüket, de a helyi gazdaságok újbóli megnyitásakor a versenyképes vállalkozások helyreállítják marketingköltségvetésüket, és értékelik az üzleti növekedés új digitális megközelítéseit. Ha Ön vállalkozástulajdonos, aki értékesítésközpontú megközelítést keres, vagy marketingmenedzser, aki megpróbálja meggyőzni a főnökét, hogy fektessen be marketingtevékenységekbe-ez a cikk az Ön számára.

Gyakran vitatják, hogy a SEO nagyszerű módja a potenciális ügyfelek generálásának. De hónapokig vagy akár évekig is eltarthat a bejövő ügyfelek megszerzése. Van egy alternatíva – Pay Per Click (PPC) hirdetés.

Nézzük meg, hogyan segíthet a PPC -reklám a vállalkozásoknak?

A PPC hirdetési modell az, ahol a hirdetők fizetnek, ha valaki rákattint a hirdetésükre. Gondoljon arra, hogy látogatókat vásárol webhelyére. Fizetett keresésnek, kattintásonként fizetett marketingnek, fizetett keresési marketingnek vagy keresőmarketingnek (SEM) is nevezik.

PPC Platforms ajánlatok –

• Gyors belépés
• Mérhető és követhető eredmények
• Hozzáférés az adatokhoz
• Vásárlói statisztikák
• Vezérlés

A PPC munka olyan, mint a csaptelep. Bekapcsolhatja, és az aktív vásárlók elkezdenek beáramlani a webhelyére, és érdeklődnek a szolgáltatásai iránt. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy gyors potenciális ügyfeleket és értékesítéseket hozzon létre, amikor szüksége van rájuk. És ugyanilyen könnyen szüneteltetheti vagy kikapcsolhatja.

Ezt költséghatékonyan éri el, ami különösen az ilyen időkben hasznos. Ez a hirdetési forma számos vállalkozás számára alkalmas, és számos iparágban a Google Ads a marketingköltségvetés lényeges részévé vált. A PPC olyan közösségi média platformokon is történik, mint a Facebook, Instagram, LinkedIn stb.

Milyen típusú vállalkozások részesülhetnek a PPC -hirdetésből?

Gyakorlatilag minden vállalkozás profitálhat egy stratégiai, jól átgondolt Pay Per Click reklámkampány megvalósításából. A legfontosabb az, hogy ismerje közönségét, azonosítsa a legrelevánsabb kulcsszavakat, írjon célzott hirdetésmásolatot, legyen értékes ajánlata, és dolgozzon ki egy stratégiát, amely a potenciális ügyfeleket értékesítéssé alakítja.

Az alábbiakban néhány példát mutatunk be néhány olyan vállalkozás számára, amelyek profitálnak a PPC -hirdetésekből:

  1. Magas jegyű termékek vagy szolgáltatások –

Például a jogi vállalkozások, az otthoni javítással vagy az építőiparral kapcsolatos szolgáltatások, az egészségügy, például a kozmetikai sebészet és a fogászati ​​beavatkozások, a tartós fogyasztási cikkek és más magas jegyű termékek rendkívül előnyösek lehetnek a PPC-kampányokból. Egyes iparágakban a PPC -hirdetések szabványosakká váltak, és értékes potenciális ügyfelek és értékesítések forrásává váltak.

  1. Niche termékek –

Egy olyan termék vagy szolgáltatás értékesítése, amely kissé ritka vagy nehezen megtalálható, óriási hasznot hozhat a PPC -ből is. Ennek az az oka, hogy a keresőmotorok olyan hatékony eszközök a ritka és szokatlan elemek megtalálására. Például speciális berendezéseket értékesít csúcskategóriás drónokhoz, gyártási művelet vagy régiségvállalkozás. Ha a megfelelő kulcsszavakra licitál, akkor olyan keresésekben fog megjelenni, ahol a motivált vásárlók online kutatást végeznek.

  1. Életre szóló szolgáltatások –

Ha kisvállalkozása olyan területen tevékenykedik, amely előfizetések formájában folyamatos értéket biztosít a fogyasztó számára, akkor a PPC hirdetések jól illeszkedhetnek. Az ügyfél élettartama magas, ami azt jelenti, hogy a PPC jó módja lehet a minősített vezetők bevonásának. Az egyik példa a Software as a Service (SaaS) vállalatok, vagy a digitális marketing ügynökség az Ön vállalkozása számára.

Napjainkban sok kisvállalkozás még mindig némileg zavaros vagy bizonytalan abban, hogy a PPC jó választás -e számukra.
Ezzel szívesen megosztjuk Önnel azokat a meglátásokat, amelyek az Asset Digital Communications mozgatását Toronto elsőrangú, teljes körű szolgáltatást nyújtó digitális marketing ügynökségévé tették, mély szakértelemmel az online hirdetések terén.

„Célunk, hogy ügyfeleinknek tapasztalatokat és szakmai szakértelmet nyújtsunk, hogy PPC hirdetési kampányaikból a legjobb értéket és a legtöbb potenciális ügyfelet szerezhessék. Az iparág egyik legtapasztaltabb csapata van, akik fáradhatatlanul mérik a kampány teljesítményét, hogy következetesen eredményeket érjenek el ügyfeleink számára. ” (Mondja a cég alapítója, MJ Owen)

Hogyan segítenek a kattintásonként fizetett hirdetések a kisvállalkozásoknak?

Most, hogy áttekintettük a PPC -hirdetések különböző aspektusait és módszereit, beszéljük meg a Pay Per Click előnyeit, és hogy összességében hogyan segítheti kisvállalkozását a versenyben lévő iparágban.

  1. A költségkeretet a költségek szabályozására állítja be

A kattintásonként fizetett hirdetések egyik legnagyobb előnye, hogy mindig van közvetlen kerete a költségkerethez. Ezért, ha észreveszi, hogy kis költségvetése nem hoz annyi potenciális ügyfelet, mint tervezte, bármikor növelheti azt, és fordítva. Korlátot szabhat a napi, heti és havi kiadásokra, valamint arra, hogy mikor szeretné befejezni. A legfontosabb, hogy Ön irányítja a költségvetését.
A keresőmotorok hatékony hirdetési kampányokkal jutalmazzák a vállalkozásokat, magasabb konverzióval, alacsonyabb kattintásonkénti költséggel.

  1. Elérheti ideális célját

A kisvállalkozások által elérni kívánt célközönség egyszerű statisztikáival megsokszorozhatja a potenciális ügyfeleket. Ezek a statisztikák magukban foglalhatják a korosztályt, a helyet és a vásárlási ütemtervet is.

Ennek ellenére a célközönség megértésének egyik legjobb módja, ha ismeri webhelye háttér-statisztikáit.
Ki látogat? Milyen napszakban? Honnan jöttek? Ebből alakíthatja ki kisvállalkozásának ideális célközönségét, és globálisan és közvetlenül is elérheti őket.

  1. A PPC azonnali eredményeket ad

Az organikus eléréssel ellentétben a kattintásonkénti fizetés azonnali eredményeket mutathat. Az organikus keresés rendkívül fontos a hosszú távú weboldal-marketing szempontjából; a ROI azonban hosszabb ciklusig tart. A PPC hirdetéssel már másnap elkezdheti észrevenni az eredményeket, természetesen számos tényezőtől függően.

  1. Csak minden kattintásért fizet

Ellentétben más marketingcsatornákkal, amelyekben egy szalaghirdetésért vagy hirdetésért fizet, figyelemre méltó eredmény nélkül, a PPC hirdetéssel csak akkor fizet, ha a felhasználó rákattint a hirdetésére.
A szándék az, hogy minden kattintás a felhasználót az Ön online webhelyére, előfizetési űrlapjára, üzletoldalára vagy más utakra juttatja, ami remélhetőleg eladáshoz vezet.
Ennek ellenére nem garantált, hogy minden látogatóból vevő lesz. Ha azonban a célközönsége olyan, mint a jelenlegi vevő vagy előfizetői bázis, akkor észre kell vennie az eredményeket.

  1. Marketing adatokat szolgáltat

A PPC -hirdetések egyik legnagyobb aspektusa az az adatmennyiség, amelyet hamarosan össze tud gyűjteni a kampányából. Például minden hirdetés információt szolgáltat az adatokról és a teljesítményről, valamint a megjelenítésekről, kattintásokról és konverziókról.
Ezeket a stratégiákat később fel lehet használni a stratégiai marketing és a jövőbeni hirdetési kampányok fejlesztésére. Ezzel együtt az Asset Digital Communications technikai segítségével kereszthivatkozhat a versenytársak rangsorolására, és szilárd profilt készíthet arról, hogy a verseny milyen statisztikákat használ fel a PPC-hirdetés során.

Használja a kattintásonkénti fizetéses hirdetéseket vállalkozásának fejlesztéséhez

Ebben a cikkben megtanulta a rendelkezésre álló PPC -hirdetések különböző típusait, és többféle módon is profitálhat a PPC -kampány elindításából.
Minden vállalkozás egyedi, különböző igényekkel. Talán hasznot húzhat a PPC hirdetésekből a keresőmotorokban. Talán többet profitálhat a közösségi hirdetésekből. Vagy talán mindkettő kombinációja a legjobb eredményt nyújtja.
A professzionális PPC ügynökség segíthet a stratégia feltérképezésében. Ha már futtat PPC -hirdetést, akkor auditot végezhetnek rajta, és felfedezhetik a fejlesztési lehetőségeket. Rámutathatnak a kampány lyukaira, ahol hirdetési kiadásokat pazarol, és kihasználatlan lehetőségekre is érdemes törekedni. Ha készen áll, segítünk Önnek abban, hogy növekedjen vállalkozása PPC -hirdetésekkel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *