Digitális marketing stratégiák a járvány utáni helyreállításhoz

A Covid-19 járvány a digitális jövőbe sietett, és nincs visszaút a régi normál állapotba. A technológia sokak számára mentőöv volt a Covid alatt, és ez a tendencia tovább fog fejlődni a járvány utáni helyreállításig. A COVID-19 válság miatt korlátozásokkal szembesülő kisvállalkozások különösen nagy sikert arattak. Ez a cikk azoknak a vállalkozásoknak szól, akiknek szükségük van a legújabb digitális marketing stratégiákra a járvány utáni helyreállításhoz.

Mint marketingesek figyelemmel kísértük a járványt és annak hatását, valamint a felmerülő döntő tanulságokat. Célunk, hogy segítsük a vállalkozásokat a gazdasági fellendülés erős útjára lépni. Az egyik fontos szempont, hogy a jelenlegi környezetben hogyan határozzák meg újra a marketinget. Az a képessége, hogy fejlessze marketingstratégiáit az új működési környezethez, erős helyzetbe hozza Önt a járvány utáni növekedésben.

Amikor Kanada gazdaságáról van szó, rugalmasságot mutatott a hullámoktól vagy az új korlátozásoktól függetlenül. Évente 4,9-6,0% -os növekedést jósolnak a kanadai gazdaságnak 2021-ben. A gazdasági lendület várhatóan folytatódik 2022-ben is, mivel a legsúlyosabban érintett iparágak gyógyulnak a járvány hatásaiból. Ez 2022 -ben a GDP 3,9% -os szilárd növekedését eredményezi (Forrás), ami azt jelenti, hogy gazdaságunk 2007 óta a legjobb teljesítményt fogja elérni! Tanácsunk az, hogy készüljünk fel arra, hogy kamatoztassuk ezt a növekedési lehetőséget digitális stratégiák megfogalmazásával ennek az új normának.

A vásárlói magatartás változásának megértése

 1. Egyedi kommunikáció az ügyfélszegmensekhez

Már megállapított, hogy a modern vásárló személyre szabott élményt vár. A mai marketingszakemberek a rendelkezésre álló kifinomult elemzési eszközöket és a kreativitást használják az adatok elemzéséhez, hogy olyan magatartási betekintést lássanak, amely más vállalkozások számára esetleg hiányzik. Például meg kell fontolnia a vásárló fájdalmas pontjainak újraértékelését a járvány utáni szemszögből. Ez azt jelenti, hogy marketingjének különböző személyeket vagy frissített ügyfélszegmenseket kell megcéloznia, így frissített, felülvizsgált marketing kezdeményezéseket hozhat létre a járvány utáni gyors helyreállítás érdekében.

Ismeri a személyeket és szerepüket a mai tartalommarketingben? A vevő személye vagy ügyfélszegmense lehetővé teszi, hogy marketingüzenetét csak koron vagy nemen túl tervezze meg. Figyelembe veszi a problémáikat, értékeiket és helyzetüket, ami relevánsabbá teszi vállalkozását a célközönség számára. Alapvető eszközei a hatékony marketingkampányok kialakításának, és különösen ebben az új valóságban.

 1. A marketing egy (Vevői) Utazás, nem pedig Úti cél

Az ügyfélnek az ügyfélút közepén kell lennie. Fontos megérteni, hogy a marketing csak a kezdete az ügyfél útjának a vállalkozásával. Gyakran az ügyfél különböző szakaszokon megy keresztül a termék vagy szolgáltatás megvásárlása előtt és után. Ez azt jelenti, hogy a kínálattal kapcsolatos információ iránti igényük idővel változik, amikor érdeklődnek és elkötelezettek a márkája iránt.

Idézze fel tapasztalatait egy ügyfélszolgálati képviselő vagy chatbot segítségével. A legtöbb ember nem gondolja, hogy az ügyfélszolgálati munkatársak ugyanazokkal az ügyfélinformációkkal rendelkeznek, mint egy kiskereskedelmi üzlet, vagy fordítva. Ezért a vevők esetében az értékesítési és ügyfélszolgálati osztályokkal kapcsolatos tapasztalatok eltérőek; nem tudja konzisztensen kommunikálni. A vásárlók hibátlan vásárlási élményt várnak el. Ennek elérése érdekében át kell hidalni az értékesítési pálya és az értékesítés utáni szolgáltatások közötti szakadékot azzal, hogy mindkét osztálynak ugyanazt a tudást, képzést és információt nyújtja.

Ez egy példa arra, hogy a vállalkozásoknak felül kell vizsgálniuk működési modelljeiket. Ez magában foglalja a vállalati irányelvek, folyamatok, technológiák, tehetségek és teljesítménymutatók újraértékelését is. Ha felgyorsítja vállalkozását a jelenlegi környezettel, lehetővé teszi, hogy felfedezze a megfelelő módokat a vevőkkel való objektív kommunikációra. Ezzel a megértéssel új változásokat lehet elfogadni.

 1. Az Ön kapcsolata az Ügyféllel minden

Az ügyfelek iránti bizalom kiépítése elengedhetetlen az üzleti sikerhez, nem csak a kezdeti vásárlást követően. A vállalkozások sokféleképpen ronthatják a bizalmat az ügyfelekkel szembeni bánásmódjukban. A Covid-19 egyedi kihívások elé állította a vállalkozásokat, különösen a B2B-t, például a virtuális értékesítést, a korábbi jó kapcsolatok kihasználását stb. Itt az ideje, hogy újraértékelje az érintési pontok minőségét és gyakoriságát értékes ügyfélkörével.
Ezenkívül ma a termékek vagy szolgáltatások helyett a megoldások értékesítésére kell összpontosítani, függetlenül attól, hogy milyen iparágban tevékenykedik. A vállalatokat arra kényszerítették, hogy az online interakció révén azonosítsák a legjobban alkalmas tehetségeket a kapcsolatok vezetésére, és módosították a toborzási profiljaikat vonzza az így gondolkodó csapattagokat. Szánjon most időt az ügyfelek meghallgatási kampányának megkezdésére. Ez lehetővé teszi, hogy láthassa, mi rejtőzik a szemellenzők mögött, és új felismeréseket tárhasson fel. Ezek az izgalmas kinyilatkoztatások lehetővé teszik, hogy megfelelő új valóságmegoldásokat alkossanak, hogy kielégítsék igényeiket.

Legjobb tippek a járvány utáni helyreállításhoz vállalkozások számára

 1. Digitális átalakítás elfogadása

A Covid-19 járvány véglegesen megváltoztatta a vásárlói magatartást. A vállalkozásoknak a rövid távú megoldásokról a hosszú távú digitális átalakulásra kell összpontosítaniuk. Ahhoz, hogy alkalmazkodni tudjanak az új ügyfélutazásokhoz, a vállalatoknak alaposan át kell gondolniuk üzleti modelljeiket. Ez a műszaki képességek fejlesztését, a személyzet képzését és egy agilisabb struktúra bevezetését jelenti.
Marketing szempontból a hagyományos marketinghez képest a modern digitális marketing megfizethetőbb, célzott megközelítéssel és mérhető eredményekkel. Ez is könnyen megvalósítható. Ezáltal a digitális átalakulás nemcsak elkerülhetetlen, de elengedhetetlen is. A keresőoptimalizálás, a PPC és a közösségi média marketing segítségével tartsa versenyképessé vállalkozását.

 1. Tartsa meg meglévő ügyfeleit

A meglévő ügyfelek jelentik a legnagyobb kincset. Ajánlatos a lehető legjobb módon ellátni őket. A járvány miatt az ügyfelek hűsége változhat; győződjön meg arról, hogy megtalálja a módját, hogy csökkentse az ügyfelek elhasználódását.
Ajánljon nekik különleges ajánlatokat, tartsa a kapcsolatot e -mail marketing útján, érezzen velük együtt – a stratégiában szereplő személyre szabás segít megtartani ügyfeleit.

 1. Hozzon létre új bevételi lehetőségeket

A járvány helyreállításának részeként előfordulhat, hogy vállalkozása a következő három fázis egyikében van:

• Az üzlet stabilizálása

Ez az első lépés a gyógyulás felé. Meg kell értenie helyzetének mértékét és nagyságát. Mielőtt belevágna a bevételi tervekbe, állítsa vissza a bevételi célokat. Stabilizálja vállalkozását a strukturális és taktikai változtatásokra összpontosítva.

• A bevételi csatornák feltalálása

Itt az ideje, hogy optimalizálja vállalkozását, hogy igazodjon a jelenlegi valósághoz. A jó hír az, hogy vannak új bevételi csatornák, amelyek sok vállalkozás számára megnyíltak! Hozzon létre rövid és hosszú távú céljait, hogy feltalálja a bevételi csatornákat, amelyek új növekedéshez vezetnek. A célok eldöntésekor is értékelje metrikus keretét, hogy ennek megfelelően tudja mérni eredményeit. Az A/B tesztelés és a lassú haladás lehetővé teszi a csapat számára, hogy szakértelmet gyűjtsön új stratégiák kipróbálása során.

• A növekedés tervezése

A növekedés könnyebben fog haladni, amint új stratégiái optimista eredményeket hoznak az új mutatók alapján. Itt az ideje, hogy a növekedésre összpontosítson az ügyfelek gyors követésével és a kereslet generálásának növelésével.

 1. Az új fogyasztói magatartás megértése

A járvány utáni időszakban fontos megjegyezni, hogy a vállalkozásokat és a célközönségeket is érintette ez. Így az ügyfélutazásokat újra kell gondolni, hogy ne csak csökkentsük a súrlódást, hanem felgyorsítsuk az üzleti növekedést.

Az első lépés az, hogy beszáll az ügyfél cipőjébe, és átgondolja az új fájdalmakat, aggályokat és kérdéseket:

 • A szolgáltatás vagy a termék része az alapvető listának, vagy sem?
 • Hogyan változott az ügyfelek elkötelezettsége?
 • Hasonlítsa össze az ügyfelek elkötelezettségét a Covid 19 előtt és után
 • Az ügyfelei ugyanazokkal a fájdalmakkal rendelkeznek, mint a járvány előtti időszakban?
 • Melyek a legmeggyőzőbb előnyei az üzleti kínálatnak?
 • Mely vevőket veszítette el?

A Covid-19 utáni világban a közelgő gazdasági fellendülés kiváló pályát kínálhat vállalkozásának a növekedés helyreállításához, új ügyfelek kereséséhez, vállalkozásként való fejlődéshez és a piaci jelenlét növeléséhez. Ha készen állsz.

Azoknál a vállalkozásoknál, amelyek jól érezték magukat a múlt régi, fáradt módszereiben, új kiigazítások várnak Önre, ha továbbra is sikeres szeretne lenni vállalkozásként. Minden eddiginél nagyobb hangsúlyt kell fektetni a legegyszerűbb igazságra – helyezze előtérbe az ügyfél nézőpontját.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *